Cum se încearcă șantajarea primarului Marcel Romanescu

În timp ce țara se zbate pentru a supraviețui, cu un buget nedezbatut public pe anul 2021 și care nu reflectă nevoile reale ale poporului român, un grup de tip mafiot conectat la cel mai înalt nivel în Guvernul Cîțu pun la cale eliminarea profesională a  primarului municipiului Targu Jiu, Marcel Romanescu. 

Din luna decembrie 2020, în cadrul Universității Constantin Brâncuși condusă de tatăl Secretarului General al Guvernului, Adrian Gorun, numit în funcția guvernamentala  cu sprijinul lui Dan Vîlceanu, s-a format o comisie care are ca scop sa scoata la iveala faptul ca Marcel Romanescu, în calitate de profesor universitar, ar fi plagiat o carte.

Avem confirmarea din trei surse că miercuri 24 februarie 2021 comisia s-a întâlnit la ora 18:00 pentru a analiza presupusul plagiat. Aceleași surse ne-au informat ca la intalnirea din data de 24.02.2021 nu s-a dat niciun verdict, urmand ca în data de 1 martie comisia să reia lucrările, fiind prezidată la acea data de prof. univ Todoruț Amalia Venera.

Universitatea ,,Constantin Brancusi,, din Targu-Jiu este târâtă  în acest demers politic chiar de Adrian Gorun, aflându-se într-un derapaj grav de la misiunea inițială  de educație și cercetare, implicându-se într-un diferend politic fără precedent.

Scopul acestui circ este acela de a discredita actualul primar al municipiului Targu Jiu, Marcel Romanescu, ca în finalul demersului Romanescu sa ramana fara catedra de profesor din cadrul Universității, mai mult, un document eliberat și semnat de Adrian Gorun care ar confirma un eventual plagiat i-ar pica ca o manusa lui Vîlceanu pentru a se scăpa din PNL Gorj de Romanescu.

De ce ar face Adrian Gorun un astfel de joc murdar?

În primul rand, Adrian Gorun îi este dator vândut lui Dan Vîlceanu. Deputatul de Gorj l-a luat pe Horatiu Gorun și l-a înfipt la cel mai înalt nivel în Guvernul României, si orice fapta buna trebuie răsplătită. Și dacă poate, de ce sa nu faca? Vorba lui Gorun ,,Și ce dacă?,,

Sunt  de notorietate tensiunile dintre  Dan Vîlceanu și Marcel Romanescu, chiar dacă cei doi, constransi de regulile din partid au încercat, fără a reuși, sa ascundă acest fapt.

Ceea ce este extrem de grav este faptul ca Dan Vîlceanu se folosește de Adrian Gorun, care la randul sau s-a folosit de Vîlceanu pentru a-l numi pe Horatiu Gorun Secretar General la SGG. Demersul grupării Vîlceanu- Gorun are logica si poate fi ușor pus în practică.  Adrian Gorun deține toate coordonatele necesare materializării unui astfel de scenariu,însă rezultatele s-ar putea sa nu fie cele așteptate.

Surse apropiate comisiei de cercetare a presupusului plagiat ne-au spus ca s-a inițiat aceasta procedura în urma unei sesizări făcute de Asociația ,,Cu ochii-n patru,, din Runcu – Gorj.

Asociatia ,,Cu ochii in patru,, din Runcu a fost înființată în anul 2011, iar de atunci și până în prezent nici urmă de activități. Am sunat la numărul de telefon declarat de ONG la finanțe pentru a verifica dacă Asociația a depus vreo sesizare la UCB, însă numărul de telefon respectiv nu mai este în serviciu.

Singura urma gasita in mediul online despre Asociatia ,,Cu Ochii in patru,, este o citatie emisa de Judecatoria Brasov din data de 28.11.2016 prin care Asociația din Runcu- Gorj era dată în judecată de UAT Brașov avand ca obiect pretenții.

Singura legătură dintre ONG-ul din Runcu și Adrian Gorun ar putea fi primarul Adi Cimpeanu, judecat într-un dosar pentru braconaj, care este înscris la celebra Scoala Doctorala din Craiova, condusă de Gorun.

Așa cum era de așteptat, o sesizare fake a unui ONG practic inexistent fără activitate, fără a putea contacta o persoana din conducere, lipsa website, lipsa pagină de socializare, la care Adrian Gorun reacționează extrem de serios si pune in miscare toate resursele umane și financiare pentru cercetarea presupusului plagiat al primarului Romanescu.

Un primar șantajabil nu mai este primar.

Primarul Marcel Romanescu trebuie sa iasă public și să clarifice acest lucru.

Dacă exista plagiatul invocat de gruparea Vîlceanu- Gorun, atunci să își asume consecințele. Dacă nu a plagiat, de asemenea să pună capăt acestor suspiciuni. 

O astfel de presiune pusă asupra primarului poate influența deciziile luate de acesta, având un impact negativ asupra întregii populații a Municipiului Targu Jiu.

Ce a făcut familia Gorun din Universitatea ,,Constantin Brâncuși,,? Puteți citi în materialul următor

De ce nu fac performanță universitățile românești. Încrengătura de pile și interese de la Târgu Jiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.