Se întâmplă și lucruri bune la Strehaia: iluminatul public, modernizat cu bani europeni

Investiție importantă în orașul Strehaia, din județul Mehedinți. Locuitorii beneficiază de un sistem de iluminat public modern și eficient, datorită fondurilor europene atrase de autoritățile locale.

Astfel, s-a reușit înlocuirea iluminatului stradal existent cu soluții mult mai eficiente energetic, prin care va fi redus consumul de energie electrică, precum și costurile de exploatare și mentenanță.

Mai exact, rețeaua de iluminat public a fost extinsă și toate lămpile din oraș au fost înlocuite cu unele noi, 1.759 la număr, cu tehnologie LED, eficiență energetică ridicată și durată mare de viață.

De asemenea, au fost instalate 44 de panouri fotovoltaice pe stâlpii montați pe strada  Mihai Viteazu și a fost implementat un sistem de dimming și telegestiune a iluminatului stradal.

Consumul anual de energie va scădea cu peste 50%

Proiectul derulat de Primăria orașului Strehaia a avut o valoare totală de aproximativ 5,3 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 5,2 milioane de lei.

„Era un proiect necesar, pentru că aveam un sistem de iluminat public vechi, ce necesita  intervenții periodice, extrem de costisitoare. Cu ajutorul fondurilor europene pe care le-am obținut prin  Programul Operațional Regional, am reușit să implementăm un sistem de iluminat performant, care ne  permite să facem economii importante de energie și să direcționăm banii pe care îi economisim către  alte proiecte și investiții importante pentru oraș.

Din calculele pe care le-am făcut, consumul anual de energie primară în iluminat public va scădea cu peste 50% față de perioada anterioară implementării  proiectului. Va scădea, de asemenea, și nivelul gazelor cu efect de seră, cu peste 40%”, a declarat Ioan Giura, primarul orașului Strehaia.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PRESSHUB.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.