Despre

Proiectul sudvest.ro a fost gandit si implementat de Marius DAEA

MEMORIU    DE    ACTIVITATE    PROFESIONALA Marius DAEA

 

STUDII UNIVERSITARE

 1. 1.      Perioada 2003-2006: specializare Relatii Internationale Studii Europene Universitatea Babes Bolyai Cluj-Napoca
 2. 2.      Perioada 2006-2007 : specializarea Relatii International Studii Europene Universitatea Spiru Haret Bucurest

 

CURSURI, SEMINARII, BURSE

 1. Training EBU in parteneriat cu ARD.ZDF MEDIEN ACADEMIE, Locatie HAGA, Institutie: EUROPOL Trainer  OLAF  STEENFADT. Tema: Crima organizata inamicul public numarul unu. Spalarea de bani, Traficul de finite umane, ciminalitatea informatica, piraterie si contrafaceri, traficul de stupefiante. Intalnire si discutii cu Procurorul Curtii Penale Internationale de la Haga, Luis Moreno Ocampo. Noiembrie 2011
 2. Training VOICE of AMERICA, Locatie WASHINGTON DC, Trainer: Gustavo A. Win, Tema: AIDS 2012 Media Training, Jurnalism de sanatate
 3. Training MARS/EU/CoE in parteneriat cu IJBA Institut de Jurnalisme BORDEAUX AQUITAINE, Tema, Diversitate si rasism in sport. Noiembrie 2012
 4. Training European Journalism Center, Locatie MAASTRICHT, Tema: Innovation in Youth Media and Next Generation Classroom,Parteneri;World Association of Newspapers, BBC,Stanford University,Creative Learning Lab, International Curriculum Fundation, Octombrie 2009.
 5. Training MEDIA21 Geneva, Locatie GENEVA, Tema Peace Building, parteneri Center for Security Policy GCSP, WMO. Training in Centul de Pregatire al Armatei Elvetiene din STAND. Vizita de lucru in Kosovo(Pristina, Mitrovita si alte localitati rurale), si la organizatii mondiale cu sediul in Kosovo. Participarea la International Security Forum 2010- GENEVA.
 6. Training UNITED NATIONS CLIMATE CHANGE CONFERENCE COP 16, Locatie, CANCUN, MEXIC, Tema: Climate Change
 7. Seminar organizat de EJC, Comisia Europeana si Universitatea din Copenhaga, Tema: Erasmus for all. Aniversarea a 25 de ani de program Erasmus. Locatie COPENHAGA, moderator Inger Munk, seful departamentului international al Danish School of Media and Journalism.
 8. Media for Science Forum- Madrid , Mai 2010
 9. European Sammit of Regions and Cities Praga Martie 2009
 10. Europe s Creative Regions and Cities, Brusseles, Aprilie 2009
 11. Climate Action, Energy for Changing World, Budapesta 2009
 12. European Development Day Stokholm Oct 2010
 13. CoR Sammit of Regions and Cities Copenhagen March 2012
 14. European Neighbourhood Policy- Brusseles- Cairo
 15. Center for European Policy Studies- Brusseles, Piata muncii din Europa, Aprilie 2013
 16. Curs ,, Buna Guvernatre,, Centrul Pentru Jurnalism Independent Bucuresti, Trainer Ioana Avadanei, Brasov 2011.
 17. Manageament cu tractiune integral 4×4(curs de management) Accelera Business Strategi, Grecia-2009, organizator Intact Media Group
 18. Curs Strategii de  vanzare publicitate, Accelera- Iasi 2009, Intact Media Group
 19. Open Days University Brusseles, Comitetul Regiunilor editiile: 2007,2008,2009,2010,2011,2012,2013

 

PREMII

THINK4: CLIMATE CHANGE  competitie internationala

Premiu: Trip in Mexic la Cancun pentru a transmite de la conferinta COP 16 organizata de UNFCCC.

Organizator Eurpean Journalism Center cu finantare de la Comisia Europeana

 

Festivalul International ECO-ETNO-FOLK FILM  2007

Premiul pentru cel mai bun film turistic ,, Drumul Crucii,, documentar realizat la Jerusalem. Juriul – Geo Saizescu (presedinte  al festivalului si al juriului), Andrei Blaier (presedinte de onoare), Al. G. Croitoru, Zoran Cvetkovic (Serbia), Nicola Dragos, Simone Blanc (Franta), Corina Mihaescu, Romain Gaillard (Franta), Doina Isfanoni si George Cusnarencu

 

ACTIVITATE JURNALISTICA SI MANAGERIALA

Am inceput activitatea jurnalistica in anul 1993 ca reporter corespondent pentru Radio Romania Oltenai Craiova din localitatea Turceni judetul Gorj. In timp am transmis de pe toata raza judetului Gorj din tara si din strainatate.

In 1995 am avut onoarea si privilegiul sa fac parte din trupa de teatru care a jucat spectacolul ,,Danaidele,, in regia lui Silviu Purcarete. Spectacolul s-a jucat de peste 180 de ori pe marile scene ale lumii. In aceasta perioada nu am intrerupt colaborarea cu Radio Romania Oltenai Craiova si am transmis in direct din toate turneele, din orase precum: Avignon, Paris, Amsterdam, Roma, Dublin, Birmingham, Glasgow, Viena, New York. Faptul ca am impartit aceeasi scena cu artisti precum Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Alexandru Repan, Coca Bloos si multi alti mari artisti  a insenat foarte mult pentru cariera pea profesionala.

Din anul 1998 m-am angajat ca reporter, redactor si realizator TV la Studioul Local Antena 1 Targu Jiu, unde am  realizat stiri si emisiuni sociale, economice si politice. Chiar daca am lucrat la un studiou local am realizat nenumarate interiviuri cu oameni politici si de cultura, printer care vreau sa amintesc: Ion Iliescu, Victor Ponta, Adrian Cioroianu, Teodor Melescanu, Norica Nicolai, Monica Tatoiu, Titus Corlatean, Ion Cristoiu, Victor Ciorbea si multi altii. La nivel European am realizat un interviu cu Presdeintele Comitetului Regiunilor Mercedes Bresso In paralel cu activitatea de televiziune mi-am mentinut corespondentele cu Radio Romania Oltenia Craiova.

Din anul 2004 si pana in anul 2010 am exercitat functia de Director de Sucurasala al S.C TV Antena 1 S.A, Sucursala Targu Jiu. In aceasta perioada am retehnologizat studioul realizand investitii in aparatura tehnica( camera video, microfoane, calculatoare, lumnini de studio) Am reusit sa conectez studioul local cu studioul central prin fibra optica lucru ce ne-a ajutat sa realizam pentru prima data  transmisiuni in direct de la Targu Jiu din fata portii sarutului la Bucuresti pe posturile Antena 1, Antena 3 si Antena 2. In scurt timp am capatat increderea studioului central iar Studioul Local Antena 1 Targu Jiu a dvenit unul din principalele studiouri din tara care furnizau stiri la Bucuresti.

In plan editorial am regandit grila de programe am selectionat personal si ne-am impus pe piata media locala. Multi dintre cei care s-au angajat in perioada respective la Tg Jiu, azi sunt vedete ale posturilor central.

Am realizat pentru prima data pentru un post TV local, cel putin in Gorj, transmisiuni in direct prin satelit din Brusseles, Praga si Stockholm.

In cadrul sucursalei m-am ocupa si de infiintarea studioului local de radio Romanric FM 97,3, care mai tarziu a devenit Radio ZU Targu Jiu. De asemenea am fost prima sucursala din tara care a infiintat si impus pe piata saptamanalul ,,Ghimpele de Gorj,,

In perioada de conducere a studioului am realizat cateva evenimete cum ar fi ,, Parada lui Mos Craciun,, defilare cu care alegorice, doua editii, deasemenea ,, Gala Premiilor Gorj Nr.1,, spectacol care promova excelenta la nivelul judetului Gorj, tot doua editii.

Spectacolul cu cel mai mare numar de oameni prezenti a fost realizat in 2007 cand a fost organizata caravan ,, Antena 1,, atunci au fost prezenti dupa estimarile jandarmilor peste 25 000 de oameni si s-a inregistrat cel mai mare numar de participant dintre toate sucursalele.

Am realizat doua campanii importante umanitare. Una a fost pentru ajutorarea sinistratilor din Rast, Judetul Olt, dup ace au ramas fara case in urma inundatiilor, am reusit sa adunam o suma importanta de bani impreuna cu Crucea Rosie Gorj, am cumparat produse si material si am plecat cu un convoi in Rast.

Cea de a doua campanile umanitara a constat in faptul ca am reusit la nivel local sa adunam peste 100.000 de euro pentru a trimite o fata de 13 ani care este mobilizata in carucior, la tratament in China. Ca presedinte al Asociatiei Eurolife  targu Jiu am organizat in anul 2010 prima editie a European Journalism Festival, www.journalismfestival.eu in parteneriat cu Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.