Monitorul de Turceni:Un copil-vedetă al Orașului Turceni

Cornelia Orleanu a câștigat  a opta ediție ,,Next Star,,

Pentru a scăpa de emoții, își închipuie că oamenii care o ascultă sunt personaje de desene animate. A cântat minunat, a făcut jurații sa plângă și a câștigat ediția a opta de la Next Star.

O atmosferă de poveste și o voce pe măsură! La doar nouă ani, venită din Turceni, județul Gorj, Cornelia Orleanu ar putea fi noua stea a muzicii populare românești! Pe noi ne-a impresionat!

Sursa: nextstar.A1.ro

 

[youtube]j8vekQPmE4E[/youtube]

 

Cornelia Orleanu, un înger cu chip de om, la doar 9 ani  poate fi numită pe bună dreptate ,,copilul de aur al Turceniului,, a uimit o țară întreagă cu vocea și talentul ei. A reușit să facă mari artiști ai României să se plece în fața ei. Maria Cârneci și Lora au plâns atunci când Cornelia a început să cânte, marele scriitor Dinu Săraru, prezent pe același platou de filmare cu ea a spus ,, Eram gata să mă mut din Vâlcea în Gorj când am auzit această fată cântând,, . Până acum a fost prezentă în emisiunile tv cu cele mai mari audiențe din România. De departe participarea la emisiunea-concurs difuzată de Antena1 și prezentată de Dan Negru, Next Star, a fost un real succes pentru Cornelia, câștigând o ediție, iar în marea finală a obținut un loc fruntaș. La vremea respectivă emisiunea Next Star a bătut toate recordurile în audiență pe tronsonul orar în care s-a difuzat. Orice mare vedetă din această țară și-ar fi dorit să fie invitată la ore de maximă audiență în emisiunea Simonei Gherghe  Acces Direct sau alături de Mihai Gâdea,Mircea  Badea, Adrian Ursu și toate vedetele de la Antena3 în cadrul emisiunii ,,Alege Brand-ul de Țară,, acolo unde Cornelia a fost prezentă și a făcut  față. La vârsta ei, Cornelia  a reușit să adune zeci de mii de  vizualizări pe You Tube, jurații de la concurs exclamau tot timpul ,, impecabil, impecabil ,,. Da așa este, Cornelia s-a prezentat impecabil și a reprezentat comunitatea din mijlocul căreia se ridică ca un adevărat profesionist. Nu de multe ori avem ocazia  ca o țară întreagă să audă despre orașul Turceni într-un asemenea context și cu o încărcătură de imagine pozitivă. Un adevărat ambasador  al orașului și al județului Gorj. Dacă o asculți cântând poți constata cu ușurință că acest copil a devenit deja un star.

Cornelia provine dintr-o familie cu rădăcini adânci în Turceni, părinții la rândul lor s-au născut în Turceni, mama în satul Stolojani iar tatăl în satul Valea – Viei. Mama este casnică, iar tatăl Corneliei este de profesie lăcătuș mecanic.

 

Doamna învățătoare  de la grădiniță mi-a spus că am talent

Vocea  Corneliei nu ar fi putut să iasă la suprafață fără ajutorul și susținerea  învățătorilor și a familiei. Nu ezită nici-o clipă să amintească de  educatoarele de la grădiniță sau de domnul învățător.

,, Prima dată am cântat pe scena Casei de Cultură din Orașul Turceni la un spectacol organizat de Casa de Cultură unde am primit o mulțime de aplauze si multe felicitări din partea publicului. Am învățat să cânt acasă împreună cu mama și cu bunicul meu pe la țară, apoi părinții mei la îndemnul  doamnei educatoare Letiția Ungureanu, cea care m-a descoperit cu talent, au hotărât să merg la cursuri de canto. Primul concurs la care am participat a fost ,,ȘI NOI AVEM TALENT,, organizat de Liceul Tehnologic Turceni. M-am înscris la acest concurs la îndemnul domnului meu învățător. Acest concurs mi-a dat putere să merg mai departe.  Sunt elevă la Liceul Tehnologic Turceni în clasa a 3-a  la domnul învățător Stancu Ștefan, care tot timpul mi-a fost aproape  si m- a ajutat să trec peste greutățile care s-au strâns la școală cât am lipsit,,.

 

[youtube]CVGsgicpJGM[/youtube]

 

Tataie Seva are emoțiile mai mari ca mine

Familia a avut un rol decisiv în plecarea Corneliei pe acest drum. Chiar dacă există doar un salariat în familie,  părinții au făcut eforturi financiare mari, cheltuielile cu deplasările, costume, participări la festivaluri și nu în ultimul rând cursurile și naveta de la Școala Populară de Arte secția Rovinari, acolo unde învață să devină profesionist alături de profesor Emilia Dragotoiu Nanu. Nici bunicii nu se lasă mai prejos și o ajută din tot sufletul și cu ce pot .

,,În cariera mea artistică sunt   sprijinită de părinții mei, de bunicii mei, foarte mult de domnul meu învățător, dar în special de bunicul meu, tataia Seva cum îmi place mie să îi spun. El  merge cu mine la toate festivalurile și de fiecare dată are emoții mai mari ca mine. În prezent iau lecții de canto la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu filiala Rovinari,  unde mă pregătește doamna profesoară Emilia Dragotoiu Nanu și la Casa de cultură Turceni unde am ca profesor pe domnul Marcel Trăistaru.

 

Emisiunea  Next Star va rămâne mereu in inima mea

Cornelia are o stea norocoasă, a ajuns acolo unde alții muncesc de o viață și nu au reușit să ajungă, a câștigat competiții importante, de mare anvergură,  însă, drumul este abia la început și destul de anevoios, îi trebuie susținere și înțelegere în permanență din partea tuturor.  Așa cum era  firesc autoritățile locale cât și cele județene nu au rămas indiferente la succesul răsunător și la promovarea pozitivă făcută de Cornelia Orașului Turceni și Județului Gorj, nu au stat pe gânduri și au premiat-o.

,,Pentru mine NEXT STAR a fost cea mai mare experiență de până acum. Emisiunea NEXT STAR v-a rămâne mereu in inima mea. Când voi  fi mare îmi voi aduce aminte cu mare drag de această experiență pe care eu am trăit-o la 9 ani. Pentru reușitele mele am fost premiată  la nivelul Orașului Turceni de Domnul Primar Gîlceavă Dumitru dar si de  reprezentanții Palatului Copiilor Târgu – Jiu și Consiliul Județean Gorj, cărora le mulțumesc foarte mult.

La NEXT STAR mi-am făcut mulți prieteni atât din primul sezon cat și din al doilea. Cu ajutorul internetului chiar țin legătura cu o parte  dintre ei.   În sufletul meu am avut emoții, chiar dacă nu s-au văzut, ele au existat. Cel mai fericit moment a fost atunci când Pepe mi-a rostit numele și mi-a spus că sunt câștigătoarea celei de-a  8-a  ediție. Cel mai dificil moment a fost jurizarea din finală, unde am avut foarte multe emoții, dar a fost foarte bine, dintre mulțimea de  copii talentați am ocupat și eu un loc pe podium… locul 3. Colegii sunt mândri de mine și mă apreciază. De fiecare dată când apar la televizor  îi anunț sa se uite,,.

 

[youtube]C3GmdUMXB5U[/youtube]

Vreau să câștig cele mai importante premii din România și să particip la festivalurile de prestigiu din tară și străinătate.

 

Acestea sunt  țelurile Corneliei, să intre în competiții importante, se vede făcând același lucru și peste zece ani.

,,Peste 10 ani mă văd o domnișoară  în toată firea care se luptă să câștige cât mai multe premii la cele mai mari festivaluri din țară.

Pe lângă cântecul popular eu am o mare pasiune pentru dansul popular. Sunt membră a ansamblului Brâulețul al Casei de Cultură din anul 2011, unde îl avem ca instructor pe domnul Marian Stelea. Ansamblul Brâulețul  este un ansamblu cu rezultate foarte bune și iubit de public. Am participat cu ansamblul la foarte multe spectacole. Anul trecut din cauza plecărilor mele la București am pierdut din orele de repetiții și spectacole. Chiar dacă eram plecată, sufletul meu era la ansamblul de care nu o sa mă pot rupe niciodată,,.

Chiar dacă iubește atât de mult ansamblul Brâulețul al Casei  de Cultură Turceni și spune că nu se va putea rupe niciodată, drumul Corneliei, soarta ei, este alta și anume să rămână  Next  Star,  să încânte oamenii cu vocea ei minunată, să reprezinte zona și să ridice la suprafață valorile autentice ale folclorului românesc  și în special folclorul din Gorj care-i poate oferi din plin nenumărate oportunități.

 

Ne-am simțit foarte mândri că noi, niște oameni simpli ,am dat naștere unui copil minunat

Și părinții Corneliei trăiesc aceeași revelație, ca noi toți cei din jurul ei, surprinși, uimiți și fericiți. Ca părinți, familia Orleanu din Turceni au  deja o responsabilitate imensă,vor trebui să facă față tuturor cerințelor în fața cărora au fost puși de către Cornelia, vor trebui să muncească  împreună pentru a zidi deasupra temeliei unei cariere strălucite. Cu sprijin din partea noastră, a tuturor, Cornelia  poate avea un viitor frumos și strălucitor. Roadele muncii ei vor fi mai târziu culese de toată lumea. Atât Cornelia împreună cu familia, dar și noi ne vom bucura de vocea ei și de talentul ei.

,,Noi am crezut în potențialul ei tot timpul,  dar niciodată nu ne-am gândit că o să îi impresioneze atât de mult pe jurații de la NEXT STAR. Când am văzut că intră în finală, am plâns de fericire. Ne-am simțit foarte mândri că noi, niște oameni simpli, am dat naștere unui copil minunat. Cornelia a ajuns aici datorită faptului că este o fire ambițioasă.

Ne este foarte greu să o susținem deoarece la noi in familie lucrează numai tata și are un salariu destul de mic, avem noroc  că ne mai ajută și bunicii.

Vrem să-i mulțumim Domnului Primar Gîlceavă Dumitru și Consiliului Local pentru  sprijinul acordat  și nu numai,  tuturor celor care au apreciat-o cu suflet pe Cornelia,,

 

Mondonews .ro

Cornelia Orleanu are 9 ani, este din Turceni – Gorj și a pășit cu zâmbetul pe buze pe scena Next Star. Cel mai mult își dorește să fie cântăreață de muzică populară.

 

Reprezentantă a zonei Gorjului, Cornelia a dezvăluit pe scena Next Star că nu de puține ori cântă la nunți. “Îmi imaginez publicul în personaje din desene animate”, a mărturisit Cornelia, întrebată cum reușește să-și stăpânească emoțiile.

Așa se face că Dan Negru i-a transformat pe toți în personaje de desene animate, cu ajutorul măștilor.

Când a început să cânte, toți au izbucnit în aplauze. “Are o voce incredibilă. Vai de capul meu”, a spus Pepe. ”Este impecabilă”, a spus și Lora și a izbucnit în lacrimi.

La final, juriul s-a ridicat și s-a dus să o îmbrățișeze pe scenă. Și i-a cerut să cânte și o doină din zona Gorjului. Juriul a rămas fără cuvinte!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.