Sindicaliştii la negocieri

PAŞI PENTRU CREAREA UNUI SINDICAT MAJORITAR LA NIVELUL ÎNTREGII COMPANII

Gabriel Căldăruşe, preşedintele ales al Sindicatului Mine Energie Rovinari, şi Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedintele Federaţiei „Univers“, au început să-i zorească pe ceilalţi lideri de sindicat din CEO să vină la discuţii pentru înfiinţarea sindicatului majoritar la nivelul companiei. Încă de vineri, imediat după ce SMER a căpătat un preşedinte ales prin vot, atât Căldăruşe, cât şi Ruşeţ au lansat un apel către ceilalţi colegi din structurile sindicale să se aşeze la masa discuţiilor cât mai urgent. Înfiinţarea unui sindicat majoritar în CEO este prioritar pentru negocierea contractului colectiv de muncă pentru următorii doi ani. Negocierile se anunţă dure atât pentru drepturile salariaţilor, cât şi pentru noul sindicat, mai ales că sunt mulţi lideri care vor fi cu greu convinşi să renunţe la orgolii.

 

Caldaruse

Căldăruşe: „Este momentul ca fiecare să renunţe la orgolii“

Gabriel Căldăruşe, preşedintele SMER, transformat acum în Sindicatul Mine Energie Oltenia, a precizat că este necesară negocierea pentru înfiinţarea sindicatului majoritar cât mai rapid posibil, pentru că timpul este destul de limitat până la începerea negocierilor pentru contractul colectiv. Căldăruşe spune că platforma actuală pe care o conduce are în jur de 4.000 de membri, suficienţi pentru a porni pe drumul spre un sindicat majoritar, însă pentru asta este nevoie şi de cooperarea celorlalţi lideri din structurile existente ale CEO. „În momentul de faţă se impun negocieri cât mai rapid cu colegii noştri din celelalte sindicate pentru înfiinţarea unei structuri majoritare. Este momentul ca fiecare să renunţe la orgolii, acolo unde sunt, şi să ia în calcul faptul că noi, ca sindicalişti, trebuie să îi reprezentăm pe oameni. Ori, în cazul de faţă, cu negocierile pentru CCM care se apropie, nu putem să reprezentăm interesele oamenilor decât dintr-o structură majoritară şi reprezentativă la nivelul CEO. Trebuie să renunţăm la orgolii şi să ne aşezăm la masa negocierilor, pentru că timpul este destul de limitat. Eu, de luni încolo, o să încep să lucrez la această structură majoritară, o să încep discuţiile cu ceilalţi colegi“, a spus Căldăruşe.

 

ion-ruset

Ruşeţ: „Va fi o perioadă destul de grea“

Existenţa orgoliilor este constatată şi de prim-vicepreşedintele Federaţiei „Univers“, Ion Ruşeţ, care spune că perioada următoare va fi una grea pentru toţi cei implicaţi în procesul de constituire a noului sindicat. Ruşeţ afirmă însă că, dacă vor apărea situaţii în care liderii pun piedici, atunci se va merge direct la membrii de sindicat. „Va fi o perioadă destul de grea, asta vă pot spune sigur, pentru că sunt orgolii, ştim asta foarte bine. Depinde acum felul în care este privită această structură majoritară. Dacă liderii o consideră în favoarea şi interesul salariaţilor, atunci nu vor fi probleme. Însă dacă o văd ca pe o ameninţare la posturile lor, dacă o privesc ca pe o ameninţare a propriilor interese, atunci situaţia se complică. Însă există variante. Iar una dintre ele va fi aceea de a consulta direct membrii de sindicat, oamenii ale căror interese contează, de fapt, în activitatea sindicală. Vorbim aici de referendumuri sau alte modalităţi prin care oamenii să fie cei care decid dacă vor sau nu să fie parte a unui sindicat majoritar în CE Oltenia“, a precizat Ruşeţ.

Negocieri „dure“ pentru CCM

Pe de altă parte, Ruşeţ întăreşte ideea urgentării procesului, lansată de Căldăruşe, spunând că este necesară omogenizarea unei structuri reprezentative, pentru a avea şi o strategie bine pusă la punct pentru negocierile Contractului Colectiv. Ruşeţ afirmă că negocierile viitoare vor fi mult mai dure decât cele de acum doi ani, mai ales că, acum, în CEO, managementul este cu mandat bine stabilit, nu interimar, ca data trecută. „Este necesară constituirea unei structuri majoritare pentru că, în caz contrar, se poate întâmpla ca în 2015 să nu fim capabili să negociem un Contract Colectiv bun pentru oameni. Şi nu din cauză că ne-ar pune piedici administraţia sau ne-ar şicana, ci pentru că, fără o structură bine pusă la punct, nu vom fi capabili să avem o strategie bună de negociere. Nu vom avea o echipă stabilă şi capabilă să facă faţă negocierilor. Iar în ceea ce priveşte aceste negocieri, vă spun că vor fi mult mai dure decât cele de acum doi ani. Nu uitaţi că acum nu mai este o conducere interimară, poate mai maleabilă, aşa cum era atunci, ci un management cu mandat şi cu un plan foarte bine pus la punct. Repet, trebuie o strategie bună ca să putem negocia un contract bun“, a mai precizat prim-vicepreşedintele Federaţiei „Univers“.

Sursa:www.gorjexclusiv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.