Înnoirea parcului auto CE Oltenia prin programul RABLA

În parcul auto al CEO există 34 de maşini cu o vechime mai mare de 10 ani, care se pretează pentru accesarea programului operaţional RABLA, pentru achiziţionarea de autovehicule noi, mai puţin poluante, în schimbul predării spre casare a celor vechi, cu obţinere de finanţare nerambursabilă din Fondul Pentru Mediu (acordată sub forma primei de casare).

Ordinul nr. 364 /2014, emis de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, privind Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, a reprezentat o oportunitate pentru CE Oltenia din punct de vedere al facilităţilor de finanţare acordate. Situaţia financiară a companiei impune măsuri de reducere a costurilor nu numai pentru perioada actuală, ci şi pentru viitor. Valorificarea autovehiculelor vechi existente, în cadrul programului RABLA, este o modalitate de scădere a costurilor viitoare. Din punct de vedere financiar, se vor reduce cheltuielile cu consumurile şi cu mentenanţa, astfel că această achiziţie se face în scopul reducerii costurilor şi nu pentru sporirea confortului.

Legislaţia permite instituţiilor publice achiziţionarea de autoturisme, prin programul RABLA, conform OUG nr. 34/2009, art. 24, alin.3, lit.E. Se vor achiziţiona autoturisme produse in Romania, tip DACIA DUSTER (autoturism de teren marca DACIA). S-a estimat o valoare de aproximativ 2 milioane de lei, din care se va scădea prima de casare. Suma estimată respectă art. 3, pct. 2 din OG nr.27/2011, privind transporturile rutiere cu capacitate cilindrică mai mare de 1600 cmc, al căror preţ nu poate depăşi contravaloarea în lei a sumei de 18000 euro. Maşinile vor fi folosite de personalul CEO din toate cele cinci sucursale care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul a patru judeţe, în funcţie de necesităţile atribuţiilor de serviciu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.