CE Oltenia are acum 7 grupuri energetice retehnologizate

În perioada octombrie 2012 – octombrie 2014 s-a desfăşurat un amplu proces de reabilitare şi modernizare a grupului energetic nr. 4 de la SE Rovinari. Lucrările efectuate (reabilitarea instalaţiilor aferente cazanului, turbinei şi auxiliarelor acestora, precum şi modernizarea instalaţiilor electrice şi de automatizare) au avut ca scop reducerea consumului de energie electrică propriu, creşterea eficienţei, fiabilităţii şi siguranţei în exploatare şi mărirea duratei restante de viaţă cu 15 ani.

Valoarea investiţiei realizate ajunge la cca 150 milioane euro, iar blocul a intrat în exploatare comercială pe data de 17 noiembrie 2014. Se va obţine o reducere semnificativă a impactului asupra mediului ca urmare a:

  • modernizării instalaţiei de desprăfuire electrostatică (valorile concentraţiei de praf în gazele de ardere evacuate se vor încadra sub limita permisă de legislaţia în vigoare, de 50 mg/Nmc),
  • reducerii emisiilor poluante (CO2) prin scăderea consumului specific,
  • reducerii emisiilor de noxe.

Pentru încadrarea în legislaţia de mediu privind emisiile de SO2, în paralel cu reabilitarea şi modernizarea blocului, s-a derulat investiţia la staţia de desulfurare a gazelor de ardere aferentă grupului energetic respectiv. Valorile acestor emisii sunt în prezent sub 200 mg/Nmc.

În continuare, conform strategiei societăţii, blocul nr. 5 de la termocentrala Rovinari va intra într-un proces similar de reabilitare pentru reducerea consumurilor, a emisiilor de CO2 şi creştere a fiabilităţii.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.