Peste o sută de ONG-uri cer interzicerea totală a fumatului în spaţii publice închise

Peste 100 de ONG-uri au iniţiat Coaliţia “România respiră”, care susţine interzicerea totală a fumatului în spaţii publice închise, în parcuri şi în locuri unde se practică sportul, în condiţiile în care, în prezent, comportamentul unui grup restrâns are prioritate în faţa drepturilor majorităţii.

Iniţiatorii Coaliţiei “România respiră” – organizaţii neguvernamentale din domeniul tineretului, al protecţiei copilului şi sănătăţii, profesionişti din domeniul medical şi academic, personalităţi publice şi lideri de opinie – arată, într-un comunicat de presă transmis miercuri agenţiei MEDIAFAX, că scopul iniţiativei civice este “protejarea sănătăţii persoanelor fumătoare şi nefumătoare de efectele dăunătoare ale fumatului, precum şi prevenirea răspândirii fumatului în rândul minorilor şi asigurarea unui nivel adecvat al calităţii vieţii populaţiei, cu o atenţie specială acordată tinerilor”. Demersul este susţinut şi de ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo.

Coaliţia a lansat şi un manifest, în care arată că România este, în prezent, deţinătoarea unor recorduri negative în ceea ce priveşte protejarea faţă de fumul de tutun în spaţiile publice.

Continuarea pe www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.