Premii de 50.000 de euro pentru proiecte de inovare socială

Persoanele și organizațiile din România cu spirit antreprenorial, generatoare de inovare socială, sunt invitate să participe la Concursul european pentru inovare socială 2015.

Pentru a explora noi modele de creștere economică durabilă, Comisia caută să sprijine idei și proiecte din următoarele domenii:

  • Economia colaborativă – idei care pun sub semnul întrebării premizele tradiționale de creștere economică;
  • Aprovizionarea și producția – idei care pun în discuție lanțul de aprovizionare, modul de producție și livrare, precum și utilizarea produselor sau serviciilor convenționale;
  • Noile tehnologii – noi idei tehnologice sau soluții care propun utilizarea mai inteligentă a tehnologiilor existente în beneficiul societății;
  • Soluții pentru provocările viitoare, cum ar fi îmbătrânirea populației, schimbările climatice sau alimentația durabilă.
Termenul limită de înscriere a proiectelor în concurs este 8 mai 2015, ora 13.00 (ora României).

Concursul este deschis solicitanților din întreaga Uniune Europeană, precum și din celelalte țări participante la programul european pentru cercetare și inovare “Orizont 2020”.

Etape următoare și context

Cele mai promițătoare idei de inovare socială vor fi alese ca semifinaliste de un juriu. Echipele ce au depus aceste propuneri vor fi invitate să participe la un curs de inovare socială, în luna septembrie, la Viena, pentru a-și dezvolta ideile și a le transforma în proiecte concrete.

Cele mai bune trei proiecte vor primi 50.000 de euro fiecare, la ceremonia de decernare a premiilor care va avea loc la Bruxelles, în luna noiembrie 2015.

Concursul european pentru inovare socială, lansat în memoria lui Diogo Vasconcelos, se află acum la cea de-a treia ediție. 1.254 de idei generatoare de inovare socială au fost înscrise în ediția anterioară a competiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.