Târgu Jiu: Haos la Direcția de Venituri condusă zeci de ani de săraca femeie bogată Budulan Mariana. Pentru șmecheri nu există cod fiscal.

Direcția de Venituri a primăriei Târgu Jiu o instituție la cheremul lor!

Nu puțini sunt târgujienii care s-au trezit cu popriri pe conturi la două trei bănci pentru sume de genul 15 lei, 25 lei, 30 lei, în timp ce există rău platnici, atât persoane juridice cât și fizice care au acumulat de-a lungul anilor datorii de sute de milioane de lei, fără ca Direcția de Venituri din subordinea Primăriei Târgu Jiu, condusă de peste 16 ani de către Florin Cârciumaru, să pună în practică normele Codului Fiscal pentru a recupera datoriile neplătite de ani de zile. Cei care au datorii de genul sutelor de milioane de lei la bugetul local sunt oameni cu ,, obrazul subțire,, din Târgu Jiu, drept pentru care nimeni nu și-a permis să-i deranjeze cu un sechestru sau o poprire.

Întrebare pentru Budulan Mariana: Cum poate o persoană fizică să ajungă să acumuleze datorii la taxe și impozite de peste 40-50 mii lei? Sau societăți comerciale să aibă datorii de miliarde?

Au ascuns lista datornicilor

Pe site-ul Direcției de Venituri au existat la un moment dat listele cu datornicii la bugetul local, atât persoane juridice cât și fizice, există și acum pentru trimestrul I al anului 2016, actualizate, însă imposibil de accesat . Probabil s-au văzut mai marii Gorjului și au dat ordin să dispară acele informații publice. De actualizarea informațiilor respective pentru trimestrul II 2016 nici nu poate fi vorba. Dacă am fi avut acces la lista datornicilor, așa cum prevede legea , am fi putut da și câteva exemple elocvente cu persoane fizice și firme care au fost tolerate, în timp ce altora le sunt conturile blocate pentru câțiva lei, fără a primi o notificare sau somație, așa cum prevăd procedurile.

Comunicarea pe Legea 544/2001 costă la Direcția de Venituri Târgu Jiu și nu promovează plata online.

Când vine vorba de comunicare, instituția condusă de Mariana Budulan e la pământ, deși se află acolo de zeci de ani. Au două site-uri diferite, unul general și altul pentru plăți online, adrese de e-mailuri varză pe trei domenii : @taxelocale-targujiu.ro, @targujiu.rdsnet.ro și @targujiu.ro.

Site-ul principal este neprietenos, adică greu de găsit informații cu documente în PDF, needitabile, nu poți să cauți după adresă sau după nume și nu respectă cerințele impuse de memorandumul semnat de premierul Cioloș prin care se vrea transparentizarea instituțiilor publice.

Pentru plățile online, pe lângă site-ul ghiseul.ro au mai investit într-un alt site unde trebuie să te înscrii, să completezi un formular, să-l printezi și să mergi cu el la Primărie. Oare chiar nu au auzit până acum că online-ul trebuie să elimine birocrația?

În cazul în care soliciți date statistice pe Legea 544/2001 privind taxele și impozitele la nivel de municipiu, ți se spune că aceste informații publice costă bani, în sensul că ei plătesc pentru a le obține de la firma care le-a vândut softul de gestionare. Din această informație scăpată probabil involuntar de un funcționar, putem înțelege că nu este în avantajul Primăriei Târgu Jiu softul cumpărat de la compania Prosoft, atâta timp cât trebuie să plătești pentru actualizarea informațiilor.

Săraca femeie bogată!

Aproape 30 de mii de mp de teren în Târgu Jiu, 2 case, 4 mașini, alți 6 mii mp teren în Stejari, averea acumulată de directoarea Budulan

În timp ce instituția condusă de Mariana Budulan bate pasul pe loc, personal, domnia sa acumulează avere.

Din declarația de avere reiese că numai în Târgu Jiu are 29.975 mp teren, a mai vândut anul trecut teren de 50.000 lei unui domn Popescu Ionel Sorinel, patru autoturisme, două case și 6.346 mp teren în Stejari.

Poate pune umărul și la modernizarea Direcției de Venituri și la transparentizarea instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.