Ediția a 7 a Forumului de Coeziune organizat de DG Regio.

Autor: Marius DAEA

Cel de-al șaptelea Forum de Coeziune, a avut  loc la Bruxelles în perioada 26-27 iunie 2017, a fost eveniment politic la scară largă organizat la fiecare trei ani, reunind peste 700 de persoane, inclusiv reprezentanți de nivel înalt ai instituțiilor europene, guvernelor centrale, , Parteneri economici și sociali, ONG-uri și cadre universitare. Discursuri principale au fost  prezentate de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și de premierul Maltei, Joseph Muscat. Evenimentul au include o serie de discursuri principale, trei dezbateri pe panel și trei ateliere paralele privind aspecte critice privind viitorul Europei și viitorul Fondurilor Structurale și de Investiții Europene

 

Evenimentul reprezentă o piatră de hotar în pregătirea pentru cadrul post-2020 pentru Fondurile Structurale și de Investiții europene. Politica de coeziune trebuie să reflecte asupra provocării serioase de a face economia europeană mai incluzivă, mai competitivă și mai rezistentă și trebuie să abordeze problemele ridicate de Cartea albă privind viitorul Europei cu privire la valoarea adăugată a politicilor UE, subsidiaritate și lacune între promisiune și livrare .

 

Forumul a reprezentat  o oportunitate unică pentru factorii de decizie, părțile interesate și practicienii de a discuta modul în care politicile UE pot îmbunătăți condițiile și condițiile de viață pentru toți cetățenii europeni în contextul globalizării, al schimbărilor tehnologice și al inegalităților în creștere. Forumul a fost  o șansă de a formula un răspuns al politicii de coeziune la principalele provocări economice și sociale pentru Uniunea Europeană și de a îmbunătăți furnizarea de rezultate cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.