M-a furat pe față! Medicul Zegrean Maria ,,doctor,, în fraudarea Casei de Sănătate și înșelarea pacienților.

Autor: Marius DAEA

Ca să îți fie bine trebuie să faci pe prostul. Eu nu pot să fac asta.

30 august 2017- Târgu-Jiu.  M-am dus la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, la medicul Maria Zegrean, șefa Secției Neurologie pentru prelungirea unei scrisori medicale. Spunându-i pentru ce am venit , mi-a zis franc să mă prezint la cabinetul particular la ora 17.

În jurul orei 17:30 m-am prezentat la ușa cabinetului privat al medicului Zegrean Maria. La ușă mai așteptau aproximativ opt persoane pline de nervi pentru faptul că așteptau într-un spațiu foarte mic și o căldură insuportabilă.

După două ore mi-a venit rândul. Am intrat în cabinet și i-am înmânat vechea scrisoare medicală și cardul de sănătate. În timp ce medicul Maria Zegrean dădea un număr de înregistrare scrisorii medicale  într-un registru și o completa,  asistenta  valida cu ajutorul cardului de sănătate  serviciul medical, probabil o consultație și la rândul ei dădea un alt număr de înregistrare într-un alt registru.

Văzând că se validase serviciul medical cu cardul de sănătate, înainte să plec am zis totuși să întreb dacă am ceva de plătit, atunci medicul Zegrean Maria mi-a spus că ,,da, 50 lei,,. Am scos banii, am plătit, doctorița Zegrean i-a luat și i-a aruncat într-un sertar peste o grămadă mai mare de bani. M-am făcut că adun documentele preț de un minut în speranța că voi primi un bon fiscal. Nici vorbă de bon fiscal. Am ieșit afară din cabinet, însă nu am putut să fac mai mult de trei pași. Eram conștient că fusesem furat pe față și nu acceptam acest lucru. Mă furase și pe mine și statul. Era prea mult. Plătisem de două ori o consultație care nu se făcuse.

Dacă plecam fără bon fiscal nu aveam cum să dovedesc că am plătit. Eram conștient că operațiunea făcută de asistentă cu cardul nu mai poate fi ștearsă din sistemul casei. M-am întors și le-am spus că aștept la ușă bonul fiscal. A venit doctorița Zegrean pe hol și m-a întrebat ce se întâmplă și i-am repetat că vreau bonul fiscal. Deși plătisem 50 lei, mi-a adus un bon fiscal de 70 lei pe care scrie consultații.

Când m-am uitat peste scrisoarea medicală fusese înregistrată cu dată din  urmă, în data de 29.08.2017, banii îi încasase conform bonului fiscal în 30 august, în sistemul electronic al Casei de Asigurări de Sănătate validase serviciul medical în vederea decontării cu data de 30 august.

Nu aș fi fost ofensat dacă îmi spunea: „Știți, aici este cabinet privat și trebuie să plătiți,, ok, plăteam. Dar să iei bani și de la mine și de la Casa de Asigurări de Sănătate este deja prea mult tupeu.

Normal ar fi ca cineva să se sesizeze și să verifice. Oricum eu voi solicita istoricul serviciilor medicale de la Casa de Asigurări de Sănătate și voi face demersurile necesare. S-ar putea ca doctorița Zegrean să se spele pe mâini si să spună că ea nu știe ce a făcut asistenta cu cardul, însă ea este cea care mi   l-a cerut.

Copiii doctoriței trăiesc în străinătate, probabil le pute corupția și mizeria din această țară. Poate cu banii câștigați așa cum am arătat a reușit să-i ducă la școli înalte și să-i țină departe de un sistem corupt din care face și ea parte.

La alegerile trecute ,,doctorul în medicină,, Maria Zegrean a candidat la un post de consilier județean din partea PSD, probabil și din acest motiv este ținută șefă de Secție Neurologie la Spitalul Județean de Urgență.

Ce spun pacienții??

Cotidianul www.gorjeanul.ro a relatat despre activitatea defectuoasă a șefei de secție, iar reacțiile  celor care au avut contact cu doctorița le publicăm mai jos.

costy in 8 septembrie 2015 at 00:38 a scris:

Doamna dr sa nu uite ce are la activ. De coboare dr. Enoiu a pkecat din sistem…și dr. Dogaru. … nu are putina decenta aceasta doctorița. ..rusine… faceți de ris halatul alb. Ce sa zic de dr Căliman .. daca trăia dl. Barbuti nu erau aceste discuții. ..rusine dr. Zegrean .. în loc sa tratezi ameninți.

Maria in 8 septembrie 2015 at 07:32 a scris:

O mare nesimtita aceasta doctorita Zegrean, care vorbeste execrabil cu toti pacientii ei. Si eu l-am avut pe tata in spital la ea si s-a purtat in ultimul hal. Mai tarziu am aflat de ce: daca nu ii bagi pliculetul la buzunar, nici nu te baga in seama.

viezure dan in 8 septembrie 2015 at 13:53 a scris:

Din cauza purtarii acestei Zegrean a mai plecat in primavara o doctorita tanara,venita din Timisoara,care a rezistat numai cateva luni sub teroarea impusa pe sectie de Zegrean.Se numeste Maria Popovici,e un medic bun,dar a fugit mancand pamantul.Se zvoneste in spital ca si Frasie si Caliman,ba si Stichitoiu vor parasi curand spitalul tot din aceasi cauza.Si doctorii astia,buni sau rai cum or fi,nu sunt inlocuiti de altii.Curand veti avea o singura varianta la neurologie Tg.Jiu in spital:sa fiti tratati numai de Zegrean,dupa cheful ei.

victor in 9 septembrie 2015 at 16:30 a scris:

Cum a devenit aceasta nulitate sef de secţie? Cu ani în urma mi-a oferit imposibilul în cadrul unei consultaţii. Din fericire am consultat şi medici profesionisti care m-au facut sanatos. Rusine pentru sistemul medical ca promoveaya asemenea nulitati. Rusine!

Internata in 25 martie 2016 at 09:24 a scris:

In septembrie anul trecut am fost internata la neuro, in spitalul din Tg. Jiu. In acea dimineata, dr Zegrean a trecut pe la patul unei bolanve din salon si (incredibil!) s-a fotografiat cu batrana, aproape inconstienta, acoperindu-i cu zel picioarele tumefiate ca sa nu apara in poza. Am intrebat-o de ce ii sunt asa picioarele si… n-a raspuns, ocupata fiind cu pozele. Peste cateva ore, femeia a murit. Bine, nu zic ca altii din personalul de acolo ar fi fost mai mut preocupati de soarta ei sau a altora din salon, care nu cotizasera bine.

Zegrean in 7 martie 2017 at 06:59 a scris:

Urat comportamentul dnei dr. Zegrean, sa urli la angajati. Dl Tataru chiar nu vede ce se intampla???

Asistenta in 7 martie 2017 at 10:31 a scris:

Nici nu stie domnul manager in ce hal dr.Zegrean terorizeaza tot personalul, impreuna cu asistenta sefa pe care o are angajata si la cabinetul privat. In plus ocupatia ei principala sunt afacerile propriiRaspunde la comentariu

george drb in 7 martie 2017 at 13:33 a scris:

Am avut o singura data ocazia sa ma vad fata in fata cu doctorita Zegrean si mi-a facut senzatia ca e cam surda sau se preface ca e surda :eu o intrebam una, ea raspundea alta total aiurea. In plus habar nu avea despre tatal meu care era internat de 2 saptamani la ea, treaba i-o faceau asistentele ea mereu facea vizita pe la pranz pe motiv ba ca a fost la o sedinta, ba ca a chemat-o la el managerul si altele.

 

9 thoughts on “M-a furat pe față! Medicul Zegrean Maria ,,doctor,, în fraudarea Casei de Sănătate și înșelarea pacienților.”

  1. Sunt o pacienta a doamnei dr. Zegrean de peste 20 de ani si sunt profund indignata ca oamenii buni, profesionisti si dedicati nu sunt apreciati la adevarata valoare. Doamna doctor pe langa faptul ca lucreaza cu sufletul, cu mintea si cu o mana de maestru, nu s-ar injosi niciodata pentru nimic si nimeni.Dansa mi-a salvat viata si ii sunt profund recunoscatoare. De aceea domnule, va sfatuiesc sa fiti mai bine informat cu privire la regulile medicale si sa luati un bon de ordine la medicii pe la a caror usa bate vantul!

    1. Doamna Maria Ivanis,
      Va felicit ca ati avut parte de tratame bun, însă asa a fost să mi se întample mie. Cand este vorba despre furt, minciuna si coruptie nu au loc prea multe comentarii. Pot dovedii ceea ce sustin in articol chiar daca nu va place.

  2. Domnule reporter,tin sa precizez de la inceput ca apreciez presa insa numai acea parte care nu este aservita
    Sunt pacientul doamnei Dr. Zegrean de circa 10 ani si periodic necesit internare datorita bolii, in periplul meu prin spital am avut ocazia sa o cunosc atat ca om cat si ca medic,este unul din medicii de prestigiu din gorj iar daca sectia neurologie mai functioneaza si inca foarte bine se datoreaza dumneaei. De cand este sef de sectie,sectia sa marit atat ca numar de paturi cat si ca suprafata, cu ani in urma in fiecare pat gaseai 2-3 bolnavi,acum nu se mai intampla asta iar conditiile sunt destul de decente pentru spitalele romanesti.Este usor sa denigrezi pe cineva si sa distrugi o cariera cladita cu multa munca in special daca pixul este de partea ta. Cred ca cel mai mult a-ti fost deranjat de faptul ca ditamai ziaristul a fost pus sa astepte la usa ca si oamenii de rand,a-ti fost deranjat ca nu v-a fost recunoscuta valoarea. Nu inteleg cum a-ti fost furat daca a-ti platit 50 lei iar bonul este de 70lei cred ca ar trebui sa achitati diferenta. Si apropos de presa aservita gurile rele spun ca mergeti destul de des pe la menegerul Tataru .

    1. Stimate domn sau doamna, nu contest calitatile umane si profesionale ale doamnei doctor. Nu am spus ca nu este un profesionist. Am spus ca m-a furat si asa este. A luat bani de pe cardul de sanatate validand serviciul si mi-a mai cerut si mie bani inca o data. Furtul, minciuna si coruptia nu le comentez prea mul. Nu m-a deranjat faptul că am asteptat. Niciodată nu intru peste rand fiindca ma respect pe mine si respect în general. Apropos de gurile rele sa nu mai aplecati urechea nu stiu daca am vorbit de doua ori in viata mea cu Tataru.

  3. Domnule reporter,tin sa precizez de la inceput ca apreciez presa insa numai acea parte care nu este aservita
    Sunt pacientul doamnei Dr. Zegrean de circa 10 ani si periodic necesit internare datorita bolii, in periplul meu prin spital am avut ocazia sa o cunosc atat ca om cat si ca medic,este unul din medicii de prestigiu din gorj iar daca sectia neurologie mai functioneaza si inca foarte bine se datoreaza dumneaei. De cand este sef de sectie,sectia sa marit atat ca numar de paturi cat si ca suprafata, cu ani in urma in fiecare pat gaseai 2-3 bolnavi,acum nu se mai intampla asta iar conditiile sunt destul de decente pentru spitalele romanesti.Este usor sa denigrezi pe cineva si sa distrugi o cariera cladita cu multa munca in special daca pixul este de partea ta. Cred ca cel mai mult a-ti fost deranjat de faptul ca ditamai ziaristul a fost pus sa astepte la usa ca si oamenii de rand,a-ti fost deranjat ca nu v-a fost recunoscuta valoarea. Nu inteleg cum a-ti fost furat daca a-ti platit 50 lei iar bonul este de 70lei cred ca ar trebui sa achitati diferenta. Si apropos de presa aservita gurile rele spun ca mergeti destul de des pe la menegerul Tataru

  4. Doamna dr.Zegrean este un adevarat profesionist, ca de altfel tot personalul din sectie. Si eu am avut probleme cu tatal meu si a fost tratat cum nu se poate mai bine, atat de catre medici cat si de restul personalului. Faptul ca ati platit o suma pentru serviciul facut, pe linga folosirea cardului de sanatate nu mi se pare nimic deosebit. Toti medicii percep aceasta suma si e normal la un cabinet privat sa aiba fiecare tariful lui. Pe de alta parte ar trebui sa va interesati cit deconteaza Casa de Asigurari acest serviciu si apoi sa va dati cu parerea cam care ar fi plata normala. Nu cred ca ati mai comenta.

  5. De peste 17 ani tatăl meu era pacientul dr.Zegrean care in toți acesti ani a încasat dublu serviciile medicale ,cind nu era in vigoare legea care prevedea cardul de sanatate aduceam trimitere de la medicul de familie si cuponul de pensie si plateam si consultatia care in toate cazurile era de la 50 de lei si chiar si 100 lei pentru o scrisoare medicală.Poate va întrebati de ce nu am mers in alta parte ,pentru ca se procedează la fel .Acesta este sistemul de sanatate ai bani trăiesti ;nu ai bani ….

  6. Mama mea a fost pacienta acestei doctorițe. Se pare ca nu am plătit suficient pentru a beneficia de atenția domniei sale. Au fost zile în care nu a trecut prin salon iar tratamentul nu a fost ok. Mama mea a rămas cu sechele deși a avut un avc ischemic mic inițial. Sub “atenta sa supraveghere” medicala cred ca a evoluat negativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.