Apelul URBACT III pentru Rețele de Transfer este deschis până în 10 ianuarie ora 15.00 CET!

Pentru a afla mai multe informații despre Apelul URBACT III pentru Rețele de Transfer, vă rugăm să consultați pagina web dedicată apelului și toate documentele conexe.

 

Un nou tip de Rețea

 

Rețelele de Transfer reprezintă unul dintre cele trei tipuri de reţele dezvoltate în cadrul URBACT III, alături de Rețelele pentru Planificarea Acțiunilor și Rețelele de Implementare. Rețelele de Transfer se concentrează pe adaptarea și transferul Bunelor Practici descoperite la nivelul orașelor europene. Aceste rețele vor fi conduse de către orașele care au primit titlul de Bună Practică URBACT.

Festivalul Orașelor URBACT. Cum a fost?

 

Una dintre modalitățile de identificare a Bunelor Practici URBACT a fost Festivalul Orașelor de la Tallinn, desfășurat între 3-5 octombrie 2017. Peste 450 de participanți la festival au putut descoperi cele 97 de orașe care au primit titlul de Bună Practică în domeniul dezvoltării durabile urbane integrate din întreaga Europa. Festivalul Orașelor de la Tallinn a dat ocazia orașelor europene să relaționeze și să își expună argumentele față către față cu participanții interesați – practicieni din domeniul urbanismului, decidenți din cadrul politicilor urbane și reprezentanților aleși, într-un cadru inedit, dedicat participării active, interrelaționării și schimbului.

Însă toate Bunele Practici URBACT pot fi descoperite și online, toate informațiile necesare însoțite de datele de contact ale acestora fiind disponibile direct pe pagina website dedicată.

Ce urmează?

 

Apelul pentru Rețele de Transfer, deschis până în 10 ianuarie 2018, este adresat orașelor care doresc să devină Partenere în cadrul Rețelelor de Transfer URBACT. Sub coordonarea uneia dintre cele 97 de Bune Practici URBACT, orașele europene pot transfera practicile pozitive din domeniul dezvoltării urbane durabile (economie, guvernanță, mediu, incluziune socială, dezvoltare urbană durabilă integrată) în propriile contexte locale, prin înțelegere, adaptare și reutilizare. Procesul de transfer al bunei practici în contextele locale este asistat de experții URBACT pe toată durata de implementare (etapa I – 6 luni, etapa II – 24 luni).

Vă invităm așadar să consultați documentația apelului și cele 97 de exemple de bună practică! În funcție de prioritățile dumneavoastră de dezvoltare locală, puteți alege unul dintre orașele cu titlul de bună practică, pe care să îl contactați în vederea formării unei Rețele de Transfer URBACT alături de alți parteneri europeni.

Termenul limită pentru depunerea online a aplicațiilor: 10 Ianuarie 2018 – 15.00 CET/ 16.00 ora României.

Informații suplimentare:

Pentru informații referitoare la apelul deschis, vă invităm să contactați Secretariatul Tehnic Comun URBACT (TN@urbact.eu) și Punctul Național URBACT (Ancuța Maria CÎRSTEA, ancuta.cirstea@mdrap.ro, tel: +40372 111 369, fax: +40372 111 456).

Pentru informații actualizate referitoare la Programul URBACT și pentru noutăți privind Apelul pentru Rețele de Transfer, consultați pagina URBACT în România (http://urbact.eu/urbact-in-romania) și pagina MDRAPFE dedicată Programului (http://mdrap.ro/dezvoltare-regionala/-4970/-7572/-5296).

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.