Achizițiile la CE Oltenia făcute praf de directorul Doru Iacob

Autor: Marius DAEA

Interese pentru fraudarea banului public

Frauda în domeniul achizițiilor publice este a doua problemă mare cu care se confruntă România, după actele de  corupție.

Acolo unde există bugete imense de bani și tentațiile de fraudare sunt proporționale.

Complexul Energetic Oltenia este o companie ce stă pe munți de bani și este normal să te întrebi cât de corecte sunt procedurile de achiziții.

Pentru a afla care este trendul contestațiilor am solicitat Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor situația contestațiilor CE Oltenia pe anii 2016 și 2017. Prin încrucișare am solicitat și CE Oltenia același lucru.

De când achizițiile CE Oltenia sunt coordonate de directorul Doru Iacob lucrurile s-au înrăutățit.

Conform Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor în anul 2017 numărul procedurilor contestate a crescut semnificativ față de anul 2016.

Dacă în anul 2016 s-au înregistrat 29 de proceduri contestate, în anul 2017 numărul procedurilor contestate a crescut la 37. Acest lucru ne face să credem  că procesul de achiziții publice organizate de CE Oltenia în anul 2017  a fost supus unor presiuni de fraudare mai mari decât în anul 2016.

Astfel s-a reușit la CE Oltenia mărirea gradului de nelegalitate atâta timp cât mare parte din contestații au fost admise, lucru dovedit de autoritatea  în domeniu, CNSC.

Răspuns Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor

CE Oltenia  răspunsuri în batjocură.

Aceleași întrebări au fost adresate atât CNSC cât și CE Oltenia. Diferența dintre cele două instituții este că: CNSC a răspuns în 12 ore furnizând o situație completă, iar celor de la CE Oltenia le-a trebuit 10 zile să nu răspundă la întrebări așa cum au fost formulate.

Aveți mai jos răspunsul în batjocură al CE Oltenia. Se poate observa ușor că una întrebi și alta răspund.

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.