Sindicate CEO. În loc de dezbatere, URĂ ȘI CENZURĂ

Autor:Marius DAEA

stiri@sudvest.ro

Opiniile diferite nu au loc în ,,dezbaterile,, liderilor de sindicat din CE Oltenia

Minerii și energeticieni din CEO ajunși cu cuțitul la os,  salariul minim pe economie, condiții proaste de muncă, fără piese de schimb și echipamente, și-au dat seama că au fost luați de proști de administrație și liderii de sindicate.

Singurul canal de comunicare al muncitorilor cu puțin curaj a rămas Facebook și grupurile de pe această rețea de socializare. Am primit tot mai multe semnale de la minerii și energeticienii care încearcă un dialog cu cei care moderează grupurile din care fac parte preponderent angajați ai CE Oltenia, că au fost blocați. Mai mult, postările nu au fost aprobate sau anumite postări au fost șterse.

Se încearcă cu orice preț limitarea accesului salariaților la alte informații decât cele furnizate de ei.

În grupurile respective sunt publicate doar opinii, știri și alte materiale care reprezintă doar opiniile administrației CEO și ale liderilor de sindicate, opinii pozitive.

Cei mai mulți dintre oameni vor să atragă atenția modului defectuos în care armonizarea salariilor se face sau să-și spună părerea despre ce ar trebui negociat la contractul colectiv de muncă.

Ce este un sindicat?

Wikipedia, enciclopedia liberă

Un sindicat este o organizație a lucrătorilor, al cărei scop este protejarea drepturilor acestora.

Sindicatele active și puternice există pentru a reprezenta interesele salariaților, ele au un rol pozitiv în cadrul întreprinderii, al comunității și al întregii societăți.

Un sindicat liber, pe care muncitorii sunt stăpâni, reprezintă o trăsătură esențială a unei societăți libere și prospere.

Participarea reprezentanților sindicatului la deciziile patronatului prin intermediul federației/sindicat are drept rezultat moralul ridicat al muncitorilor, o fluctuație mai redusă a forței de muncă de la o întreprindere la alta, rezolvarea în comun a problemelor, salarii mai mari și condiții de muncă mult mai bune.

Un sindicat nu este o baghetă magică. Sindicatul este puternic doar în măsura în care membrii acestuia sunt uniți și au o comunicare continuă între ei.

Definiția este destul de clară, nu este nici foarte mare încât poate fi ținută minte și de cel mai mediocru lider de sindicat. Fără a fi răutăcioși, încercăm să identificăm câte drepturi  ale salariaților CE Oltenia au fost protejate? Cât de bine liderii de sindicat comunică cu membrii, cu societatea și cu mass-media? Ce au făcut liderii de sindicat pentru salarii mai mari și condiții de muncă mai bune? Pentru ei personal, liderii au avut grijă să aibă și salarii mai mari și condiții de muncă mai bune.

Pentru că nu au argumente, vin în spațiul public cu conturi de Facebook false și un discurs de ură.

Mai multe conturi fals pe rețeaua de socializare Facebook  în spatele cărora se află cele două tabere, administrația CE Oltenia și gruparea liderilor de sindicat din subordinea lui Boza, încearcă cu disperare să oprească din spațiul public dezbaterea și chiar materiale jurnalistice care nu sunt laudative.  Conturile  fals în loc să vină cu argumente pro sau contra, cu soluții pentru a ajuta salariații incită la ură și apoi sunt șterse.

Sindicatele și administrația CE Oltenia vor  influență dominantă asupra opiniei publice și generează bariere de intrare pentru alți actori și altor perspective. Prin linșaj, cenzură și alte practici își doresc, însă fără succes,  să elimine diversitatea opiniilor și dezbaterea.

Din păcate pentru ei, era tehnologiei și oamenii cu curaj  le sunt nefavorabile.

stiri@sudvest.ro

 

Please follow and like us:
error

3 thoughts on “Sindicate CEO. În loc de dezbatere, URĂ ȘI CENZURĂ”

  1. Noi muncitori care muncim din greu să ţinem în spate o sumă foarte mare de şefi sefuti şi alţi trântori avem cuţitul la os.
    Sindicatele au pus mâna pe ciolan şi îi cam doare în cur de muncitori, avem salarii fff mici condiţiile sunt f grele suntem bolnavi toţi suntem la o vârstă de îmbătrânire batae de joc să le fie ruşine la sindicate nu au făcut nimic pt. noi.

  2. Acesta este adevarul, lucratorilor le este frica sa-si spuna punctul de vedere , le este frica de ,,ALES”. Acel ,,ALES” ce ar trebuii sa ii apere drepturile sa-l reprezinte cand are probleme. Acel ,,ALES” este pe mana cu conducatorul locului de munca ptr. ca isi urmareste interesul lui[prieteni sau rude promovate, …..] iar ptr lucratori..,,Dumnezeu cu mila”.Dar acesti lucratori o merita cu varf si indesat….la 4 ani voteaza tot ,,ALESUL” care trebuie , ramane in sindicatul care in curand ne va duce pe toti cu salariul minim pe economie , mai mult isi toarna colegul care incearca sa ia o initiativa….,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.