Asociația Eurolife Târgu-Jiu implementează proiectul Brâncuși360

Asociația Eurolife Târgu-Jiu implementează proiectul Brâncuși360.

Proiectul Brâncuși 360 își propune să promoveze patrimoniul cultural local și să-l valorifice pentru dezvoltarea zonei. Brâncuși360 va realiza un tur în Realitatea Virtuală (filmări  360 grade) și 3D a complexului monumental Calea Eroilor din Târgu Jiu care cuprinde Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului, folosind cele mai noi tehnologii. Conținutul 360 grade RV este o oportunitate inedită de a crea experiențe captivante, memorabile, durabile și valoroase pentru vizitatorii virtuali. Experiența turului în Realitatea Virtuală oferă un grad mare de interactivitate între opera de artă și public, dând vizitatorului sentimentul că se află la fața locului. Vizitatorul din mediul online are posibilitatea unică de a viziona operele de artă din toate unghiurile posibile, creându-și propriul itinerar. Ansamblul monumental Calea Eroilor va putea fi vizitat online ORICÂND de ORIUNDE, 24 din 24, 7 zile pe săptămână, 365 zile pe an.

Proiectul ”Brâncuși360” se adresează în general publicului larg, însă, în special publicului iubitor de cultură, istorie și turism și persoanelor care utilizează noile tehnologii pentru a se informa. Ne adresăm adolescenților și persoanelor până în 45 ani. Turiștii români și străini sunt vizați de a fi atrași în această zonă. De asemenea, țintim să atragem pe platformă cercetători, experți culturali, românii din diasporă și studenții străini. Pe lângă principala componentă de promovare a patrimoniului cultural, proiectul are și o componentă educațională și de formare, care se adresează elevilor, studenților, tinerilor în general.

Platforma online www.brancusi360.ro  va conține în primul rând cele trei filme 360 RV cu Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului. Site-ul va mai conține și un scurt film care va prezenta proiectul și oferta culturală și turistică a zonei, o pagină despre viața și opera lui Constantin Brâncuși, o pagină tips&trips cu sfaturi despre călătorii (cazare, transport, informații utile, urgență, contacte utile, unde stăm, unde mâncăm, evenimente), o pagină NEWS&BLOG care va conține știri culturale, interviuri cu personalități din domeniul cultural, studii etc.și o pagină LIVE STREAM unde vom transmite în direct sau înregistrate interviuri video cu personalități culturale, vom promova și alte obiective culturale și se vor realiza transmisiuni în direct de la evenimente culturale importante la nivel regional, național și chiar internațional.

De asemenea, ne propunem să realizăm și un ”magazin online” de pe care turiștii să poată achiziționa suveniruri specifice zonei, obiecte confecționate de meșterii populari și artiștii din zonă. Conținutul platformei www.brancusi360.ro va putea fi accesat și în cele mai importante limbi de circulație internațională cum ar fi: engleză, franceză, germană, spaniolă.

Proiectul Brâncuși360 este câștigător al primului Apel al  programului de finanțare În stare de bine. În competiție au fost peste 120 de proiecte din întreaga țară, finanțate fiind doar 8 proiecte. A fost singurul proiect din regiunea Oltenia finanțat la această rundă. Durata de implementare a proiectului este de opt luni, iar lansarea platformei www.brancusi360.ro va avea loc în prima parte a lunii octombrie 2018. Valoarea totală a finanțării este de 77.294 lei.

Proiectul este  finanțat prin programul „În stare de bine”  ,susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro

hello@brancusi360.ro

Manager Proiect

Marius DAEA

Tel: 0743062001

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.