Elevii din Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei au construit StudyMobil – un nou spațiu de relaxare și studiu pentru comunitatea brașoveană

  • 57 de viitori constructori și electricieni din școli profesionale și licee tehnologice din județul Gorj au participat între 4 august și 11 august în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, la Bran
  • Sub îndrumarea mentorilor Ina German (Zest) și Zoran Popovici (Edukube), viitorii meseriași au construit un ansamblu modular de mobilier urban de interior, amplasat în interiorul Coresi Shopping Resort din Brașov, unde va funcționa ca zonă de relaxare și studiu
  • 10 elevi au fost selectați de OMV Petrom, pentru a primi o bursă de studiu în valoare de 500 de lei pe lună, pe parcursul anului școlar 2018-2019
  • 40.000 de euro vor fi acordați ca finanțare pentru implementarea unor proiecte pentru dezvoltarea învățământului profesional, propuse de profesorii participanți în Tabăra Meseriaşilor

Brașov, 16 august 2018 – 57 de elevi gorjeni care se pregătesc să devină constructori și electricieni au fost prezenți în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei între 5 și 11 august și au realizat un proiect final inedit, sub coordonarea mentorilor seriei – arhitecții Ina German (Zest) și Zoran Popovici (Edukube). Elevii participanți au demonstrat că un meseriaș face lucrurile #DeMeserieNuDeMântuială și au construit un ansamblu modular de mobilier urban de interior, StudyMobil, amplasat în interiorul Coresi Shopping Resort din Brașov, pentru a fi folosit ca zonă de studiu și relaxare.

Pe parcursul săptămânii petrecute în tabără, elevii din școli profesionale și licee tehnologice din județul Gorj au participat la cursuri de dezvoltare personală și profesională, pentru a se pregăti pentru viitorul lor parcurs profesional în domeniile alese. Atelierele de devoltare profesională au avut loc în Parcul de Frânghii de la Băile Tușnad, coordonat de trainerii de la Fundația Noi Orizonturi. Astfel, elevii s-au bucurat de experiențe noi în natură și au învățat prin activități interactive despre lucru în echipă și comunicare. De asemenea, au beneficiat de ateliere dedicate dezvoltării spiritului antreprenorial și creșterii angajabilității.

În plus, în cadrul atelierelor practice din Tabăra Meseriașilor, mentorii i-au pregătit pe elevii participanți să devină viitori meseriași și i-au coordonat în realizarea proiectului de absolvire al seriei – un ansamblu modular compus din piese de mobilier urban, denumit StudyMobil și amplasat în interiorul Coresi Shopping Resort. Elevii au lucrat timp de trei zile la construirea acestuia.

Proiectul de absolvire al elevilor a fost inaugurat la Coresi Shopping Resort, unde vizitatorii i-au întâlnit pe elevii meseriași și au urmărit un spectacol de improvizație dedicat meseriașilor, oferit de Improvisneyland, cea mai longevivă trupă de improvizație  din România, formată exclusiv din actori profesioniști.

De asemenea, la finalul celei de-a doua săptămâni de Tabără au fost selectaţi cei mai pricepuți 10 viitori meseriași, care vor primi lunar o bursă de studiu în valoare de 500 de lei, pe parcursul anului școlar 2018-2019.

“Tabăra a fost o experiență foarte intensă, cu program complex, orientat către a-i ajuta pe cât mai multe planuri pe liceenii participanți. Noi am descoperit în ei o dorință de învățare și o poftă de muncă surprinzătoare. Acești liceeni ne-au inspirat să credem și că educația este transformatoare și necesară pentru cei ce vor să practice meseria de constructor și electrician cu profesionalism. Am văzut în ei confirmarea clară că avem resursele necesare – trebuie doar să credem în ele! Noi am crezut și am meșterit împreuna un proiect foarte reușit!”, precizează Ina German, mentor în Tabăra Meseriașilor, seria electricienilor.

La rândul lor, cei 10 profesori prezenți în Tabără Meseriașilor, în seria dedicată electricienilor și constructorilor, au participat la cursuri de scriere de proiect şi management de proiect, în care au învățat cum să își îmbunătățească proiectele propuse pentru dezvoltarea învățământului profesional, respectiv la cursuri care vizează dezvoltarea profesională. În luna septembrie, cele mai bune proiecte vor primi finanțare pentru implementare în valoare totală de 40.000 de euro.

Anul acesta, în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei sunt pregătiți anul acesta aproape 240 de elevi din 23 de școli profesionale și licee tehnologice din județul Gorj. Domeniile vizate sunt: mecanică, electric, electronică și automatizări, electromecanică, turism și alimentație, construcții, instalații și lucrări publice. Următoarele serii:

  • Seria electricienilor19 – 25 august. Elevii vor lucra alături de inițiatorii proiectului EFdeN, Claudiu Butacu și Mihai Toader-Pasti.
  • Seria bucătarilor și ospătarilor26 august – 1 septembrie. Elevii vor lucra alături de Chef Cezar Munteanu și trainerii de la Cool Academy Brașov.

Toate proiectele finale ale viitorilor meseriași vor avea loc la Coresi Shopping Resort Braşov, unde invităm toți brașovenii și turiștii să îi susțină pe elevi.

Mai multe detalii, pe www.taraluiandrei.ro, secțiunea Tabăra Meseriașilor. magda.stoian@petrom.com, dana.stoica@graffitipr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.