Tribunalul Gorj: Fără gunoaie din alte localități la Târgu Jiu

Polaris M Holding SRL Târgu Jiu, societatea de salubritate din Târgu Jiu, a dat în judecată  Consiliul  Local  al Municipiului Târgu-Jiu și Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Târgu-Jiu, solicitând anularea Hotărârii Consiliului Local Târgu-Jiu nr. 194/27.04.2018, hotărâre prin care consilierii locali interziceau depozitarea gunoaielor din alte județe la groapa de gunoi a Târgu-Jiului.

Polaris M Holding SRL acuză Consiliul Local și Primăria Târgu-Jiu că au încercat prin adoptarea unor hotărâri  să implementeze măsuri ce încalcă dispozițiile contractuale în vigoare.

La data de 27.04.2018 Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu  a emis Hotărârea nr. 194 privind depozitarea deșeurilor la depozitele situate pe raza Municipiului Târgu-Jiu, hotărâre prin care la articolul 1 s-a prevăzut că este interzisă depozitarea în depozitele aflate pe raza Municipiului Târgu-Jiu a deșeurilor provenite din alte unități administrativ teritoriale, fără acordul expres al Consiliului Local al Municipiului Târgu-Jiu.

Împotriva acestei hotărâri, Polaris M Holding SRL a formulat plângere prealabilă, plângere ce a fost respinsă de Consiliul Local prin Hotărârea nr. 316/19.06.2018.

Nemulțumită de modul de soluționare a plângerii prealabile, Polaris a dat în judecată Consiliul Local si Primăria Târgu Jiu, motivând că autoritatea încalcă în mod flagrant dispozițiile contractuale și legale. Judecătorii de la Tribunalul Gorj au constatat  că hotărârea consilierilor locali este legală sub aspectul reglementărilor care se referă la depozitarea deșeurilor provenite din alte unități administrativ teritoriale.

Hotărârea nu este definitivă.

12.10.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: CAF F10
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de pârâta UAT Tg-Jiu şi respinge acţiunea promovată de reclamanta Polaris Mediu SRL împotriva acestei pârâte, ca fiind promovată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Admite în parte acţiunea promovată de reclamanta Polaris Mediu SRL în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local Tg-Jiu. Anulează parţial Hotărârea nr. 194 din 27.04.2018 privind depozitarea deşeurilor la depozitele situate pe raza Municipiului Tg-Jiu, emisă de pârât, respectiv art. 5 din hotărâre. Obligă pârâtul Consiliul Local Tg-Jiu, la plata sumei de 3.050 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către reclamantă, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu parţial avocat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Gorj. Pronunţată în şedinţă publică azi 12.10.2018, la Tribunalul Gorj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.