Dacă locuiești în Targu Jiu, ajută-ne să te ajutăm. Deschidem porțile vocilor care nu se fac auzite.

Împreună consolidăm democrația în Târgu Jiu și înțelegem conexiunile!

Este mai mult ca necesar să diversificam discursul public, sa deschidem porțile vocilor care nu se fac auzite, să creăm dialog, conexiune, între comunitate, politicieni și administrație. Trebuie  să promovăm valori diferite.

Este nevoie  de o agendă a cetățenilor actualizată.

Mandatul actualului Consiliu Local al orașului Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj se încheie, viitoarele alegeri locale fiind deja la orizont în luna iunie.
Am lansat Agenda Cetățenilor Alegeri locale Târgu Jiu 202. Ideea este simplă: vom întreba târgujienii: „Ce doriți să discute candidații la viitoarele alegeri locale în timp ce concurează pentru voturi?”
Doar trei minute durează completarea sondajului

Cum funcționează?

La deschiderea sondajului trebuie introdusă o adresă de e-mail validă. De ce vă solicităm adresa de e-mail? În cadrul Agendei Cetățenilor vom avea mai multe activități care implică participarea online și offline a membrilor comunității din Targu Jiu și vrem să vă ținem la curent cu evoluția proiectului.
Mai departe răspundeți la întrebarea:
„Ce doriți să discute candidații la viitoarele alegeri locale în timp ce concurează pentru voturi?”

Aici, fiecare dintre dumneavoastră puteți să spuneți care sunt problemele din vecinătate cu care vă confruntați zi de zi și care credeți ca ar putea fi discutate cu viitorii candidați la fotoliul de primar sau consilier al Municipiului Targu Jiu. De exemplu, poate doriți să aflați de la candidați: cum vor rezolva problema apei potabile in Targu Jiu, somajul, problemele din școli, accesul la servicii medicale, acces la energie electrică, străzi neasfaltate, transparența instituțională, etc.

În continuare, în sondaj aveți posibilitatea să alegeți zona unde locuiți. Acest lucru ne ajută să identificăm problemele oamenilor punctual și să ne dăm seama care sunt problemele pe zone.
Este foarte important ca acest chestionar să fie completat de cât mai mulți locuitori din Targu Jiu, așa că vă rog să-l transmiteți prietenilor și vecinilor.
Din răspunsurile dvs. vom construi o listă / o agendă de probleme, care va fi supusă votului online. Primele zece probleme reieșite în urma votului le vom dezbate în campania electorală cu candidații la pozițiile de primar al Municipiului Targu Jiu, consilieri locali, Președinte de Consiliu Județean și consilieri județeni.
În loc să așteptăm să vedem despre ce vorbesc  partidele și candidații, vom folosi această agendă a cetățenilor pentru a ne ajuta să decidem despre ce probleme să scriem și vom face tot posibilul pentru a determina toți candidații să răspundă la listă, spunând ce vor face dacă vor fi aleși, pentru a rezolva problemele pe care le-ați propus.
MODEL 1
IMAGINE 1
IMAGINE 2

Aruncați o privire la fiecare dintre aceste imagini și observați  fluxurile de informații, putere și accesul între grupuri. Rețineți ordinea în care începe și călătorește informația și direcția în care curg informațiile și feedback-ul. 

Dacă ar trebui să ghiciți ce model de raportare ar oferit publicului mai multă putere și a furnizat mai bine nevoile lor de informații, care ar fi acesta? 

Dacă ați ales modelul 1, aveți dreptate.  Cum ar putea să se poziționeze o redacție de știri ca fiind în slujba cetățeanului, un canal și un traducător între public și politicienii? Și cum ar putea face acest lucru să creeze încredere în timp și o acoperire mai relevantă și mai utilă pentru cetățeni?

Asta vom face noi.

Vom pune publicul pe scaunul puterii și vom obține informațiile de care au nevoie despre subiectele care contează cel mai mult de la politicienii concurenti în campania electorală. Nu putem garanta că acest model va determina mai mulți oameni să meargă la urne în ziua alegerilor, dar știm că îi ajută pe oameni să înțeleagă mai bine alegerile și să aibă mai multă putere în procesul democratic.

Așadar, am aprecia cu adevărat dacă v-ați lua timp pentru a ne spune ce credeți că ar trebui să fie pe agenda cetățenilor din Targu Jiu, răspunzând la întrebarea din acest sondaj. AICI
Împreună consolidăm democrația în Târgu Jiu și înțelegem conexiunile!
Mă puteți contacta la daea525@gmail.com

4 thoughts on “Dacă locuiești în Targu Jiu, ajută-ne să te ajutăm. Deschidem porțile vocilor care nu se fac auzite.”

 1. Să fim bine înțeleși,în general democrația este o utopie.Iar orașul ăsta se bazează doar pe interesele castelor ca este vorba de politică, justiție, poliție,administrație,etc…
  Ca și în comentariile mele de pe FBK nu cred că orașul ăsta mai are vreo șansă. Chiar zilele trecute am fost de față la blaturile ordinare ale scursurilor politice locale… Este nevoie de voci puternice și până la urmă de bâtâ pentru a ieși din dezastrul ăsta.

  1. Buna dimineata Corneliu,
   Sunt de acord cu tine si ai drepate, insă, ce sa facem să capitulăm toți? Eu unul nu pot si incă mai sper că oamenii vor avea curaj să se implice. Multi sunt dezamagiti si au dreptate sa fie.
   Acum oferim aceasta posibilitate ca oamenii sa vorbeasca, să spună ce cred ei, iar noi ne ocupam sa distribuim in mediu online opiniile intr-un mod profesionist.

 2. Dacă oamenii serioși, cu studii vor ieși la vot sa aleagă omul nu un politician impus de găștile din partid atunci orașul va ajunge în rândul orașelor dezvoltate educate cu grija pentru mediul înconjurător. Ce trebuie sa facă aleșii sau viitorii aleși? Sa asculte cu atenție și interes cetățenii și sa aibă interesul sa rezolve problemele lor. Problemele sunt legate de parcări, asociații de proprietari, canalizare, apa potabila în zonele din jurul Tg Jiului, câinii vagabonzi, ciorile din parc, care deranjează zona piepții, centrul civic. Reabilitarea clădirilor care au exteriorul degradat din cauzaconstructiilor făcute la norma și cu materiale proaste., Dar lucru cel mai grav care distruge tot este Corupția care a cuprins toate domeniile!

  1. Multumesc mult Melania pentru comentariul obiectiv. De astfel de oameni ca tine are comunitatea nevoie, care se implică si cărora nu le este frică să spună adevărul. Toate problemele transmise de tine vor fi adaugate pe Agenda cetatenilor si vor fi discutate in campania electorală cu cantidatii.
   Pntru cei care doresc sa-si spună problemele din cartierul in care locuiesc pot sa completeze acest sondaj:
   Sondaj Agenda cetatenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.