ClusterPower a inaugurat oficial investiția în centrul de date din Mischii

ClusterPower a inaugurat, oficial, investiția de aproape 40 de milioane de euro de la Mischii, județul Dolj, într-un parc tehnologic în care se vor construi cinci centre de date și o unitate de producere a energiei electrice necesară pentru asigurarea consumului întregului campus.

Vizita la șantier a fost precedată de un eveniment de prezentare a companiei care a avut loc la Universitatea din Craiova, la care au participat reprezentanți ai mediului academic, ai autorităților publice și ai mediului de afaceri, atât din țară cât și din străinătate. În deschiderea evenimentului a luat cuvântul Prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova, instituție cu care ClusterPower a încheiat un parteneriat pentru atragerea de talente în vederea angajării în centrul de date, care a declarat: Sunt onorat că mă aflu aici, la inaugurarea unui proiect care sunt convins că va deveni emblematic pentru regiunea noastră și care crează premisele unei adevărate autostrăzi destinate proiectelor colaborative, cercetării și dezvoltării. Îmi doresc pentru Universitatea din Craiova și pentru toată Oltenia ca astfel de evenimente să fie din ce în ce mai dese.

Cosmin Georgescu, CEO ClusterPower a vorbit despre potențialul semnificativ pe care România îl oferă acestei industrii și despre avantajele pe care centrul de date de la Mischii le va oferi economiei și societății.

Vorbim despre valori pe care ClusterPower le imbrățișează și cea mai importantă este încrederea. Încrederea este elementul central al relației cu clienții, partenerii și toți cei implicați în acest proiect. De aceea, sunt mândru că avem parteneriatului cu Universitatea dinCraiova, pentru că vorbim despre inovație, cercetare și aplicabilitate pentru clienții noștri. Cred că România are multe de spus în tot ceea ce înseamnă inovație, cercetare, digitalizare. Avem în țară multe industrii foarte specializate care au nevoie de instrumentele pe care noi le creăm la Mischii și mă refer la supercomputerul pe care îl vom aduce în România, un supercomputer similar cu cel utilizat de Pfizer pentru crearea vaccinului anti covid. Un astfel de instrument cu siguranță va putea fi folosit în industria farma din România sau în domeniul fizicii nucleare sau în sectorul energetic”, declară Cosmin Georgescu, CEO ClusterPower.

La rândul său, Vladimir Ester CTO ClusterPower, a evidențiat necesitatea creării unei astfel de infrastructuri, care nu există în acest moment în România, și care va permite interconectarea cu alte 750 de centre de date din toată lumea.

Tehnologia a progresat enorm în ultimii ani și își face simțită prezența din zona astronomiei, la medicină, transporturi și până la agricultură. Tehnologia este în mâinile noastre, o folosim zilnic prin multiplele aplicații pe care le avem la îndemână. Ce au toate astea în comun? Infrastructura. Toate au nevoie de infrastructură, de o putere mare de procesare, de telecomunicații și de un mediu colaborativ care să poată accesa această infrastructură de oriunde din lume. Avem o comunitate care își dorește astfel de proiecte ca al nostru și care vrea să se apropie de tendințele din Europa de Vest sau SUA, iar proiectul nostru de la Mischii exact asta va face: va crea această infrastructură care ne va permite un nivel de interconectivitate globală care în acest moment nu există în România”, spune Vladimir Ester, CTO ClusterPower.

ClusterPower construiește lângă Craiova o infrastructură de Inteligență Artificială one-stop-shop, cea mai mare din România și din regiune prin care va crea contextul pentru stimularea creșterii economice a regiunii, permițând găzduirea și dezvoltarea de soluții digitale de ultimă generație, cu valoare adăugată ridicată

ClusterPower a fost înființată în 2019 de trei antreprenori români: Cosmin Georgescu, Vladimir Ester și Carmen Ursa Georgescu. Cosmin Georgescu, CEO ClusterPower,este expert în energie și are o experiență de 15 ani în management și 20 de ani experiență în domeniul infrastructurii energetice și proiectelor tehnologice complexe. Vladimir Ester, CTO ClusterPower, este expert în infrastructură și servicii IT și lucrează de 15 ani în domeniul tehnologic și în dezvoltarea de proiecte IT de mare anvergură. Carmen Ursa Georgescu, CCO ClusterPower este expert în relații internaționale și are 12 ani de experiență în proiecte globale cu prezență pe mai multe continente. Cei trei fondatori sunt absolvenți EMBA Asebuss și Kenesaw State University și dețin specializări de prestigiu corespunzătoare expertizei lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.