Primii oficiali germani solicită plăți de sprijin pentru gospodariile sărace pe fondul creșterii prețului la energie

Primii oficiali germani solicită plăți de sprijin pe fondul creșterii prețurilor la energie, pe măsură ce îngrijorările industriei cresc

Creșterea prețului energiei în întreaga Europă provoacă îngrijorări suplimentare în rândul oficialilor germani și al liderilor companiilor, primii politicieni cerând în mod deschis plăți de sprijin pentru a ajuta gospodăriile mai sărace să reziste creșterii costurilor. Ministrul conservator de interne Horst Seehofer (CDU) a declarat că ministerele responsabile vor trebui să „dezvolte rapid măsuri” pentru a ajuta gospodăriile aflate în dificultate „și pe termen scurt”, a raportat buletinul informativ privind politica energetică Tagesspiegel Background. Într-un interviu acordat Welt am Sonntag, premierul de stat al Bavariei a spus că „ar trebui să oferim alocații de încălzire și impozite mai mici pe energie ca răspuns pe termen scurt la explozia prețurilor la energie”. El a spus că politicile ecologice nu ar trebui să vină în detrimentul coeziunii sociale. Wolfgang Tiefensee, ministrul economiei social-democrat al statului central german Turingia, a cerut plăți unice, a raportat Frankfurter Allgemeine Zeitung. “Aceste plăți de sprijin ar putea fi legate de indemnizațiile de locuință într-un mod rapid și simplu,” a spus Tiefensee. În același articol, Rainer Dulger, șeful Confederației Asociațiilor Patronale Germane (BDA), a declarat că criza energetică dă motive să mediteze pe perioade mai lungi de timp pentru centralele electrice pe cărbune din țară. “Dacă descoperim că programul de ieșire a fost prea ambițios și sursele de energie regenerabile vor fi disponibile în condiții de siguranță doar mai târziu”, atunci alternativele ar trebui discutate în mod deschis, a spus Dulger. Șeful BDA a subliniat, de asemenea, că consideră greșită decizia de a părăsi energia nucleară mai devreme decât cărbunele, deoarece companiile ar depinde de energie accesibilă. „Ceea ce se întâmplă în acest moment este un motiv de îngrijorare”, a adăugat el. Ministrul energiei din Saxonia, Wolfram Günther, de la Partidul Verde, a susținut că ritmul lent al extinderii surselor regenerabile de energie este parțial vinovat de criza prețurilor la energie. „Nu am vedea aceste prețuri ridicate dacă am avea o viteză adecvată” în construirea de noi turbine eoliene și panouri solare, a spus Günther. Organizația de protecție a consumatorilor vzbv a calculat că prețurile mai mari vor crește semnificativ factura medie a energiei casnice, a raportat ziarul Die Welt. Într-un apartament de 100 de metri pătrați, consumatorii ar plăti aproximativ 980 în loc de 770 de euro pe an pentru gazul natural pentru încălzire și apă caldă. Cu toate acestea, clienții, desigur, ar putea influența prețurile pe care le plătesc alegând furnizori mai ieftini sau consumând mai puțin datorită clădirilor mai bine izolate.

Prețurile pentru gaz și electricitate au atins noi niveluri record în Europa în ultimele luni din cauza unei game largi de motive. Redresarea economică în multe țări din întreaga lume, după ce efectele pandemiei coronavirusului au scăzut, a lăsat creșterea cererii, în timp ce producția de energie regenerabilă a fost scăzută și depozitele de gaz mai mici decât de obicei după sezonul rece de iarnă trecut. Prețurile mai ridicate în sistemul european de comercializare a emisiilor ETS au contribuit, de asemenea, la costuri globale mai ridicate pentru energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.