Trei părculețe noi în Târgu Jiu, cu fonduri europene

1,5 milioane de lei au fost investite de Primăria municipiului Târgu Jiu în amenajarea mai multor spații de relaxare și recreere în cartierul mărginaș Obreja. Este vorba despre trei părculețe cu o suprafață totală de peste două mii de metri pătrați, realizate cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Proiectele au fost implementate în cadrul Axei prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabilePrioritatea de investiții 4.3 – Oferirea de sprijin pentru regenerare fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale.

Părculețul nr. 1 are o suprafață de 387 de metri pătrați, iar lucrările au constat în construirea unui loc de joacă, realizarea de alei pietonale și amenajarea de spații verzi. Printre dotări, se numără mai multe balansoare și leagăne, un carusel, aparate de fitness, bănci și stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice. Valoarea investiției implementate prin POR 2014-2020 a fost de aproximativ 506 mii de lei, din care 477 de mii de lei finanțarea nerambursabilă.

Părculețul nr. 2 are o suprafață de 989 de metri pătrați și include spații verzi cu alei pietonale, aparate de fitness, bănci, sisteme de iluminat și supraveghere. Proiectul a avut o valoare de aproximativ 525 de mii de lei și o finanțare nerambursabilă de 487 de mii de lei.

Cu o suprafață de 998 de metri pătrațipărculețul nr. 3 a fost amenajat printr-o investiție în valoare de aproape 544 de mii de lei, cu o finanțare nerambursabilă de 503 mii de lei. Au fost amplasate bănci și stâlpi de iluminat și au fost amenajate spații verzi, alei pietonale și carosabile.

Locația de dezvoltare a celor trei proiecte implementate de autoritățile locale din Târgu Jiu este cartierul Obreja, zonă urbană marginalizată, cu o populație majoritară romă, care trăiește în condiții precare, cu risc de sărăcie și excluziune socială. „Aceste investiții din fonduri europene înseamnă noi locuri de joacă pentru copii, precum și un ambient plăcut în care adolescenții și adulții să își petreacă timpul liber. Dincolo de sumele considerabile alocate pentru municipiul nostru, trebuie menționat rezultatul accesării acestor finanțări. Chiar în acest moment, sunt implementate proiecte importante care, într-un timp foarte scurt, vor schimba pentru totdeauna municipiul Târgu Jiu. Ne dorim un oraș modern, bine dezvoltat și de care să fim mândri. Primii și cei mai importanți pași au fost deja făcuți. Însă nu ne oprim aici. Pentru exercițiul 2021-2027, Primăria Târgu Jiu va putea accesa o sumă importantă din fondurile europene. Sunt bani pentru care pregătim deja proiecte”a declarat domnul Marcel-Laurențiu Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.