De la vătaful Boza pentru Bobâlcă, fără număr, fără număr!

Autor: Marius Daea

Când ai impresia că ești buricul pământului și că grămezile de bani pe care ești așezat te pot ajuta să cumperi orice și pe oricine, în astfel de situații  nici legile care trebuie respectate de toată lumea nu mai valorează nici cât o ceapă degerată.

Ajuns  pe ușa din dos în conducerea Complexului Energetic Oltenia,  Sorin Boza confundă cu perseverență patimoniul statului român, cu propria moșie. Un cameleon cu atitudine de vătaf parvenit, cu însușiri de slugă perfectă, care execută orice ordin venit de la partid numai pentru a fi ținut pe funcție.

Parte a unui mecanism de tip mafiot, Boza este una din roțile dințate care angrenează mecanismul. Exemplul de mai jos arată pănă unde se poate ajunge.

Cârdășia Boza-Bobâlcă. Au bagat mâna în banii CE Oltenia

Cornel Bobâlcă a fost ,, recrutat,, în conducerea CE Oltenia  ca președinte al Consiliului de Supravegere în anul 2016 ca reprezentant al  Ministerului Energiei. Normal, acest Bobâlcă, de altfel un personaj pestriț chiar și pentru mulți profesioniști din Ministerul Energiei, ar trebui să fie garantul că deciziile luate la nivelul companiei sunt cele mai corecte.

Cornel Bobâlcă deși reprezintă Ministerul Energiei, o instituție a statului român care se vrea a fi respectabilă, apelează la practici lipsite de etică profesională, (de doi lei) ținând cont de nivelul poziției și cerșește banii înainte cu luni bune de a presta serviciile prevăzute în contractul de mandat.

Aveți mai jos doar unul dintre emailurile transmise către conducerea CE Oltenia prin care solicită să fie plătit în avans, dar și dovada că Boza a fost de acord și a semnat cerșetoria lui Bobâlcă.

Cererea transmisa prin email prin care Cornel Bobâlcă solicită bani în avans

Odată plătit înainte, Bobâlcă nu mai are niciun cuvânt de spus în fața lui Boza. Și astfel, Sorin Boza își face orice joc în Consiliul de Supraveghere avându-l dator pe reprezentantul Ministerului Energiei.

Referatul semnar de Sorin Boza prin care se aproba plata in avans catre Cornel Bobâlcă

Este greu de crezut că la nivelul CE Oltenia există alți directori sau alți salariați care sa vină cu astfel de cereri de a încasa banii și pe două luni înainte, iar Boza să fie de acord să semneze solicitările și să facă și plățile.Ne întrebăm ce documente stau în spatele plății atâta timp cât nu există un proces verbal al ședinței? Cum să faci o plată fără documente? Doar faptul că esti reprezentantul Ministerului Energiei îți dă acest drept? Să fii plătit pentru sedințe la care nu ai participat? 

În astfel de situații este normal să ne întrebăm: Mai poate fi Cornel Bobâlcă, reprezentantul Ministerului Energiei obiectiv în deciziile luate la nivelul CE Oltenia, atâta timp cât îi este dator lui Sorin Boza care i-a aprobat plăți înainte de a presta serviciile prevăzute în contractul de mandat?

Este corect față de minerii și energeticienții din CE Oltenia, ca pe criterii preferențiale, personaje gen Bobâlcă să încaseze bani înainte de presta vreun serviciu?

Cât de credibile pot fi acțiunile lui Cornel Bobâlcă?

Despre Cornel Bobâlcă am mai scris AICI

Cornel Bobâlcă Presedintele Consililui de Supraveghere al Complexului Energetic oltenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.