LEGĂTURA CU ȚARA Vă aflați în carantină sau izolare si aveți probleme? Ne puteți contacta pentru a vă face cunoscută situația.

 

In această perioadă extrem de dificilă, multe persoane aflate in carantină sau izolare trec prin momente grele. După cum putem constata, autoritatile nu pot face fata  situației. Pe linga lipsa materialelor de protectie si a testelor, ne confrumtăm si cu lipsa comunicării la nivel local. Orice edil, primar, presedinte de Consiliu Judetean, prefect, ar trebui sa comunice prin orice mijloace cu comunitațile locale. In afara problemelor comunicate la nivel national, fiecare comunitate are problemele specifice. Pe motivul ca nu au voie sa mai comunice date despre COVID-19, toate autoritatile locale s-au baricadat. Avem nevoie de indicatori pentru a putea vedea cum stau lucrurile in comunitate. Trebuie sa stim cum rezistă oamenii, copiii, si cat de speriați sunt. IPJ Gorj ar trebui sa transmita comunicate de presa cu situatii privind numarul amenzilor, sa ne putem da seama care este trendul de la o zi la alta, numarul de cazuri de furturi in aceasta perioada, numarul de cazuri de violenta in familie, s-ar putea sa avem surprize si sa constatam ca acestea sunt in crestere, numărul de sinucideri, daca exista astfel de cazuri.

Pastrarea distanței sociale este un exercitiu destul de greu pentru fiecare dintre noi. Stresul si anxietatea pot provoca multe alte probleme. Cum se adaptează copiii si adolescentii in lipsa programului scolar, cum se descurca familiile cu copii si persoane in varsta si cu risc ridicat  care locuiesc impreună, sunt intrebari la care oficialii locali ar trebui sa raspunda. Sunt consiliile locale gata sa raspunda unor astfel de situatii?

Este la fel de important să stim cum alte persoane trec prin această situate si cum fac fata. Avem nevoie de exemple de bune practici.

In acelasi timp sunt oameni in izolare sau in carantina care au fost lasati de izbeliste de autoritați. Nu au alimente, medicamente si bani pentru a plati facturile.

Indiferent unde va aflati, in diaspora sau in orice catun din Romania, daca aveti un telefon mobil cu camera video, calculator sau tableta va putem prelua pentru a face cunoscuta situatia in care va aflati. In aceste zile este foarte important să nu fim singuri.

Pentru a putea sa intram in contact cu dumneavoastra avem nevoie de o adresa de email sau un numar de telefon la daea525@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.