Sprijin financiar al UE pentru comunitățile naționale, regionale și locale care combate Coronavirus

La 18 martie 2020, comisarii Elisa Ferreira, responsabili de coeziune și reforme, și Nicolas Schmit, responsabili pentru Locurile de muncă și drepturile sociale, au trimis scrisori către toate țările UE pentru a le informa cu privire la sprijinul individual pe care îl pot primi în cadrul Inițiativei pentru investiții de răspuns Coronavirus (CRII).
Scrisorile, disponibile în pagina Inițiativa de investiții de răspuns Coronavirus, oferă detalii despre sumele disponibile pentru fiecare țară, tipul de cheltuieli nou eligibile în cadrul fondurilor structurale și de solidaritate ale UE – de exemplu pentru sprijinirea sistemelor de sănătate, procurarea de echipamente medicale sau asigurarea accesului la asistența medicală pentru grupurile vulnerabile și posibilitățile actuale de mobilizare a finanțării prin FEDR și FSE.
Mai mult, serviciile Comisiei oferă sprijin integrat statelor membre prin intermediul echipelor dedicate țărilor CRII. Echipele vor asigura un flux de informații bun și o luare rapidă a deciziilor la cel mai practic nivel, precum și vor discuta despre ajutor de stat, probleme de conformitate cu reglementările financiare sau implicarea Fondului European de Investiții.
Pentru mai multe informatii:
Inițiativa de investiții pentru răspunsul coronavirusului
Politica de coeziune și Fondul de solidaritate al UE contribuie la inițiativa de investiții pentru răspunsul la Coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.